Od:
Do:

Predbožićni susret varaždinskog biskupa s ravnateljima osnovnih i srednjih škola

Predbožićni susret varaždinskog biskupa s ravnateljima osnovnih i srednjih školaVARAŽDIN, 15.12.2022.
U četvrtak, 15. prosinca 2022. u Pastoralnom centru Varaždinske biskupije održan je susret varaždinskog biskupa mons. Bože Radoša i predstojnika Katehetskog ureda mr. sc. Damjana Korena s ravnateljima osnovnih i srednjih škola te službenicima za prosvjetu na razini državne uprave, županija i gradova na području Varaždinske biskupije.

U svom uvodnom govoru preč. Damjan Koren, predstojnik Katehetskog ureda – nakon što je uputio pozdrav dobrodošlice – naglasio je kako je cilj ovoga skupa susret u zajedništvu i biskupova duhovna pastirska riječ ravnateljima.

Varaždinski biskup mons. Bože Radoš, progovorio je o Ivanu Krstitelju, kao dosljednom, transparentnom i karakternom vođi. Podijelivši promišljanje u 7 etapa, mons. Radoš osobito je naglasio kako je Ivan Krstitelj učitelj života – on je put prema pravednome društvu kojemu su načela istina, pravednosti i u konačnici ljubav.

Na kraju susreta ravnatelji su – uz božićnu čestitku – biskupu darovali simbolične poklone te zahvalili za ovaj lijep susret s njime, na kojem su doživjeli razumijevanje i podršku za svoj rad.

Isto tako, biskup Radoš darovao je prisutnima knjigu o suzaštitniku Varaždinske biskupije bl. Alojziju Stepincu koja obilno i dokumentirano donosi istinu o čovjeku koji je, živeći načela istine, ljubavi i mira, podnio mučeničku smrt od strane komunističkog režima.

Nakon izmjene darova uz čestitanje nadolazeće svetkovine Božića, susret je završio zajedničkim ručkom.
 
Tekst i foto: Robert Ivančan,
 tajnik Katehetskog ureda


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika