Od:
Do:

Predbožićni susret varaždinskog biskupa s ravnateljima osnovnih i srednjih škola

 Predbožićni susret varaždinskog biskupa s ravnateljima osnovnih i srednjih školaVARAŽDIN, 14. 12. 2023.
U četvrtak 14. prosinca 2023. u Pastoralnom centru Varaždinske biskupije održan je susret varaždinskog biskupa mons. Bože Radoša i predstojnika Katehetskog ureda mr. sc. Damjana Korena s ravnateljima osnovnih i srednjih škola te službenicima županijskih i gradskih ureda za školstvo i društvene djelatnosti na području Varaždinske biskupije.
 
U uvodnom govoru preč. Damjan Koren, predstojnik Katehetskog ureda - nakon što je uputio pozdrav dobrodošlice - pozvao je nazočne da biskupovu božićnu poruku poslušaju i prime tako da ju mogu prenositi tijekom čitave nove godine onima koje susreću i s kojima dijele zajedničke trenutke.
 
U svome obraćanju odnosno razmatranju varaždinski biskup mons. Bože Radoš govorio je o biblijskom poimanju i utjecaju jezika na temelju Ps 141. Sve okupljene potaknuo je da sve ono što izgovaramo mora biti plod istine i ljubavi, te ih sve istodobno ohrabrio primjerom mirnoće i staloženosti kakvu susrećemo kod sv. Franje Saleškoga. U ovom vremenu došašća biskup Radoš svima je poželio da svojim riječima odgajamo one kojima smo poslani, da Riječ nastanjenu u našim srcima nosimo i prenosimo drugima te da uklonimo svaku riječ koja može udaljiti i uzeti čovjekovu čast.
 
Na kraju susreta ravnatelji su biskupu uputili božićnu čestitku, darovali simbolične poklone te mu zahvalili za ovaj lijepi susret, na kojemu su im iskazani razumijevanje i potpora za njihov rad. Isto tako, mons. Radoš uzvanicima je darovao prigodne poklone, a susret je završio zajedničkim ručkom.
 
Robert Ivančan,
tajnik Katehetskog ureda


Slika
Slika
Slika