Od:
Do:

Povodom manifestacije Dani Grada i proštenja sv. Ladislava održan je 10. susret crkvenih zborova Štrigovskog dekanata

Povodom manifestacije Dani Grada i proštenja sv. Ladislava  održan je 10. susret crkvenih zborova Štrigovskog dekanataMURSKO SREDIŠĆE, 25.6.2022.
U subotu 25. lipnja 2022. godine održan je 10. susret crkvenih zborova Štrigovskog dekanata, u župi  Marije Kraljice i sv. Ladislava Mursko Središće.
 
Događaj je organiziran kao završnica tridesete godišnjce djelovanja župnog zbora, te uoči proštenja sv. Ladislava  i manifestacije Dani grada Mursko Središće.
 
Na inicijativu gospodina Milovana Horvata voditelja zborova iz župe sv. Juraj na Bregu, prvi susret i kasnije još nekoliko održani su u župi sv. Juraj na Bregu, zatim u Selnici, Sv. Martin na Muri, Hlapićina i sada 10. Susret u Murskom Središću.
 
Susret je započeo svetom misom koju je predvodio župnik Marijan Horvat.
 
Nakon mise i blagoslova, župnik je najavio zborove, a  svim pjevačima obratio se gradonačelnik Dražen Srpak s nekoliko riječi poizdrava, uručio buket voditeljici domaćeg zbora Danijeli Sabo i zaželio  svim pjevačima puno uspjeha u pjevanju, sa željom da se nastavi ova tradicijom okupljanja crkvenih zborova.
 
Voditeljica programa gospođa Marijana Novak svojom najavom, uvela nas je u svijet crkvenih pjesama. Predstavilo se sedam zborova i vokalnih skupina iz pet župa dekanata. Svi zborovi su se predstavili sa po tri pjesme.
 
Nastupali su: Zbor župe sv. Marka Selnica, klavirska pratnja Marija Magdalena Kočila, voditeljica zbora  Julijana Kočila; Vokalna skupina  župe sv. Katarine Gornji Mihaljevec koju vodi Danica Gašparec;
Zbor mladih „Serafini“  župe Presvetog Trojstva Nedelišće, filijala Pušćine, uz pratnju: gitara Sara Dovečar, klavir Jelena Grubić,vjeroučiteljica Kristina Kobal te voditeljica zbora Jelena Grubić;
Muška vokalna skupina pjevačkog zbora župe  Sveti Juraj Na Bregu koju vodi Milovan Horvat;
Zbor župe Sveti Juraj Na Bregu koji također vodi Milovan Horvat; Vokalna skupina  „Dođi Slijedi Me“  župe Marije Kraljice i sv. Ladislava uz pratnju: klavir Danijela Sabo, gitara Neno Srpak a voditeljica skupine je Janja Kontrec; Zbor župe Marije Kraljice i sv. Ladislava Mursko Središće, koji je na klaviru pratio Emanuel Kontrec, na flauti Veronika Kontrec, te na gitari Neno Srpak, a zbor vodi Danijela Sabo.
 
Na kraju programa svi pjevači su se sjedinili u veliki zbor i zajedno zapjevali pjesmu U slavu Svetog Srca, na spomen svetkovine Presvetog Srca Isusova proslavljenog dan ranije. Druženje uz pjesmu i bogate delicije nastavilo se u krugu crkve na otvorenom. Pjevači se vesele 11. Susretu slijedeće godine koji će se održati u jednoj od župa dekanata.
 
Crkveni zbor se zahvaljuje župniku Marijanu Horvatu na velikoj pomoći oko organizacije cijelog događaja. Zahvala ide gradu i gradonačelniku Draženu Srpaku, ženama članicama Društvo žena, cvijećari Salix, vinogradarima Novak Stjepanu i Miljenki, baru Trska, restoranu Schloss, Muralistu, gospođi Boženi Malekoci i svima koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji ovog događaja.
 
Tekst: Danijela Sabo


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika