Od:
Do:

Povodom božićnih blagdana biskup Radoš pohodio više Domova za starije i nemoćne

Povodom božićnih blagdana biskup Radoš pohodio više Domova za starije i nemoćne VARAŽDIN, 13.1.2024.
VARAŽDIN, 13.1.2024. Varaždinski biskup Bože Radoš pohodio je u subotu 13. siječnja Dom socijalne skrbi za starije i nemoćne osobe Varaždin (Dom Lekić), gdje je za štićenike i djelatnike predvodio euharistijsko slavlje u zajedništvu sa župnikom Župe sv. Vida iz Varaždina fra Dejanom Lecićem koji s braćom kapucinima duhovno brine o korisnicima toga varaždinskog Doma. Uz korisnike Doma na svetoj misi su bili i članovi franjevačkog svjetovnog reda koji srijedom u Domu organiziraju molitvene susrete.

Povodom božićnih blagdana biskup Radoš pohodio je više Domova za starije i nemoćne osobe. Prije svetkovine Božića, u petak 22. prosinca bio je u Domu za starije i nemoćne osobe u Zavojnoj ulici u Varaždinu, a ovog tjedna u srijedu 10. siječnja pohodio je i Caritasov Dom za starije i nemoćne osobe "Sv. Ivan Krstitelj" u Ivancu.

Za vrijeme pohoda korisnicima, djelatnicima i redovitim dušobrižnicima tih Domova, biskup Radoš je slavio s njima euharistiju te im uputio svoju pastirsku riječ blizine i ohrabrenja. Posebno ih je poticao na molitvu zahvalnosti za sve koji o njima brinu, ali i na molitvu za sve koje nose u svom srcu, posebno za svoje obitelji, djecu i unuke. Svojim pastirskim pohodom biskup Radoš želio je starijim i nemoćnim vjernicima posvjedočiti blizinu Boga koji i danas želi biti Emanuel - Bog s nama. Biskup ih je pozvao da poteškoće starosti, nemoći, muke svakodnevice žive s  Gospodinom jer biti s Njime donosi radost i smisao života i onda kada smo nemoćni, bolesni i stari.


 


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika