Od:
Do:

Postavljen kip Bezgrešne kao temelj "Oaze Bezgrešne" u Molvama

Postavljen kip Bezgrešne kao temelj "Oaze Bezgrešne" u MolvamaMOLVE, 30. 6. i 1. 7. 2020.
U Marijinom svetištu Župe Uznesenja Marijina u Molvama proteklih su se dana zbila dva važna događaja za budućnost župe i svetišta.

Najprije je u utorak, 30. lipnja uz župnu crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo postavljen kip Bezgrešne, temelj na kojem će nastajati i počivati Duhovno pastoralni centar ,,Oaza Bezgrešne”. U okrilju Bezgrešne okupljat će se obitelji, mladi, stariji, bolesni te svi koji u Mariji pronalaze Majku, Zagovornicu, Posrednicu milosti, utjehe, nade. U temelj ,,Oaze Bezgrešne” ugrađena je Čudotvorna medaljica (sa spomen sličicom Majkom milosrđa) i Terra de Terra Santa donešen iz Svete Zemlje.

Idućeg dana, u srijedu 1. srpnja u prisutnosti državnog tajnika gospodina Velimira Žunca, iz Ministarstva Regionalnog razvoja, gosp. Ratimira Ljubića, zamjenika župana Koprivničko – križevačke županije, gosp. Zdravka Ivančana, načelnika Općine Molve, gosp. Zdravka Tube, predsjednika Općinskog vijeća Molve u Marijinu svetištu u Molvama potpisan je Ugovor o izgradnji doma „Punine života“. Radi se o Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane iz europskih strukturnih i investicijskih fondova, projekta za unapređenje socijalne infrastrukture koji je u ime Samostana Uznesenja BDM potpisao voditelj projekta o. Zdravko Tuba.