U tjednu od 14. do 20. ožujka 2022. obilježava se „Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini“, kroz ovogodišnje geslo: Vidio sam, vidio nevolju naroda svoga (usp. Izl 3,7). Tim povodom biskup Radoš, predsjednik Hrvatskog Caritasa uputio je svoju poruku vjernicima.

Akcije Hrvatskog Caritasa „Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini“ provodi se od 2007. godine, kada ju je Crkva u Republici Hrvatskoj povjerila organizaciji Caritasa, u suradnji s Caritasom Bosne i Hercegovine. Cilj ove akcije je duhovno povezivanje, te pomoć najpotrebnijima i najugroženijima kroz strukturalnu i projektnu pomoć Caritasu u Bosni i Hercegovini: Caritas Bosne i Hercegovine: Caritas Vrhbosanske nadbiskupije, Caritas biskupija Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan i Caritas biskupije Banja Luka.

I ove godine, usprkos prisutne pandemije COVID-19 i njezinih posljedica kao i posljedica razornih potresa tijekom 2020./2021. u Zagrebačkoj nadbiskupiji i Sisačkoj biskupiji, akcija će se provoditi na svim župama u Hrvatskoj, gdje će milodari nedjeljne kolekte biti usmjereni Caritasu BiH.

Sudjelovati je moguće i putem online donacije na stranici Hrvatskog Caritasa, uplatom na račun: HR0523400091100080340, s pozivom na broj: 101 ili pozivom na donacijski telefon 060 9010.

Središnja euharistija u povodu akcije Hrvatskog Caritasa „Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini 2022.“ bit će slavljena na treću korizmenu nedjelju, Nedjelju solidarnosti, 20. ožujka u 10 sati u župnoj crkvi Sv. Ante Padovanskog u Bugojnu u Vrhbosanskoj nadbiskupiji. Misno slavlje predvodit će vrhbosanski nadbiskup metropolit Tomo Vukšić, a propovijedat će predsjednik Hrvatskog Caritasa varaždinski biskup Bože Radoš. Misno slavlje prenosit će Hrvatska radiotelevizija, a preuzet će Hrvatski katolički radio.