Od:
Do:

Podjela obiteljskih paketa obiteljima s petero i više djece

Podjela obiteljskih paketa obiteljima s petero i više djeceVARAŽDIN, 25. 4. 2023.
Oko 130 obitelji s petero i više djece s područja Varaždinske biskupije preuzelo je u utorak 25. travnja u Caritasovom centru na Banfici u Varaždinu obiteljske pakete u vrijednosti 1100 eura kao pomoć obiteljskom budžetu u troškovima prehrane i osobne higijene. Dio je to redovite brige Caritasa Varaždinske biskupije, donatora i dobrotvora, za najugroženije skupine društva među koje, u ovim vremenima inflacije i povećanja cijena, spadaju i višečlane obitelji. Podjelu paketa pomogli su caritasovi volonteri te članovi zajdnice Cenacolo.

Neki od primatelja obiteljskih paketa ističu kako im određene vrste namirnica iz paketa dostaju i za nekoliko mjeseci što uvelike rasterećuje troškove prehrane.

Uz redovitu brigu o svojim korisnicima Caritas Varaždinske biskupije, preko župnih Caritasa i volontera, redovito pomaže socijalno ugrožene obitelji koje se nađu u nepredviđenim financijskim problemima zbog bolesti, raznih nepogoda, nesreća i promijenjenih životnih okolnosti. Tako su u proteklom razdoblju pomagali u opremanju kuća, saniranju posljedica požara, troškovima terapija i rehabilitacija, troškovima školovanja i drugo.

Tekst: Anita Treščec
Fotografije Siniša Conar


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika