Od:
Do:

Pavlin Mate Kolak predvodio duhovnu obnovu prve nedjelje u veljači u Ludbregu

Pavlin Mate Kolak predvodio duhovnu obnovu prve nedjelje u veljači u LudbreguLUDBREG, 4. 2. 2024.
Zaboravljena ljepota bila je tema duhovne obnove prve nedjelje u veljači u euharistijskom svetištu Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu, a predvodio ju je pavlin fr. Mate Kolak, župnik u Svetom Petru u Šumi u Istri.

U svom nagovoru fr. Mate je istaknuo da se rečenica iz Knjige postanka I vidje Bog da je dobro  nakon svakog dana stvaranja može prevesti i: I vidje Bog da je lijepo. Također, kada Isus za sebe kaže: Ja sam pastir dobri, jednako tako može se prevesti: Ja sam pastir lijepi. Riječ je, naime, o duhovnoj ljepoti koja je često puta skrivena u čovjeku, a koju treba otkriti u sebi i u drugima. Ona najviše dolazi do izražaja u vrhunskom činu ljubavi, a to je - žrtva: ne u spremnosti da nas se gazi, nego u spremnosti da se iz ljubavi darujemo, baš poput Krista.

Fr. Mate je potaknuo okupljene da, u toj evanđeoskoj ljepoti života, rastu i napreduju u konkretnosti vlastite svakodnevice koja otvara toliko prilika da čovjek pobijedi svoju sebičnost i egoizam te bude odraz Kristove ljepote koja se onda po njemu želi sve više otkrivati.

Nakon nagovora, program je nastavljen molitvom Gospine krunice, zatim svetom misom i euharistijskim klanjanjem. Cijeli program glazbom je animirao zbor mladih ”Trinitas”
 
Izvor: Župa Ludbreg


Slika
Slika
Slika
Slika