Od:
Do:

Otvoren natječaj za dodjelu stipendija Zaklade Varaždinske biskupije za pomoć učenicima i studentima

Otvoren natječaj za dodjelu stipendija Zaklade Varaždinske biskupije za pomoć učenicima i studentima VARAŽDIN, 7.11.2023.
Zaklada Varaždinske biskupije za pomoć učenicima i studentima otvorila je u ponedjeljak, 6. studenoga 2023. godine, natječaj za dodjelu stipendija i druge vrste pomoći za školsku i akademsku godinu 2023./2024.
 
Pravo sudjelovanja imaju učenici osnovnih i srednjih škola, kao i studenti s prebivalištem na području Varaždinske biskupije, a koji nisu već nositelji neke druge stipendije ili pak primatelji pomoći s iste ili slične osnove.
 
Uz socijalno stanje i materijalne prilike u obitelji, osobita pažnja prilikom odabira primatelja stipendije ili druge vrste pomoći bit će ujedno dana podnositeljima molbi iz obitelji s malodobnom djecom, iz višečlanih obitelji, učenicima i studentima s invaliditetom, s oštećenjem zdravlja i/ili s teškoćama u razvoju, a koji pohađaju školu odnosno fakultet.
 
Sukladno broju izabranih primatelja, a u odnosu na sredstva koja su Zakladi na raspolaganju, odredit će se visina stipendija odnosno iznos jednokratne ili višekratne pomoći.
 
Osobnoj molbi za dodjelu stipendije ili druge vrste pomoći podnositelji trebaju priložiti i ispunjenu prijavnicu koja se, uz obrazac molbe, nalazi na internetskoj stranici Varaždinske biskupije, kao i nužno onu dokumentaciju koja se navodi na obrascu prijavnice.
 
Uz svu navedenu dokumentaciju, potrebno je u svakom slučaju ishoditi i dostaviti i pisanu preporuku vlastitog župnika, ili pak župnika zamoliti da istu sam u tu svrhu dostavi na adresu Zaklade.
 
Natječaj traje do ponedjeljka, 4. prosinca 2023. godine.
 
Prijavu na natječaj potrebno je u zatvorenoj omotnici dostaviti, bilo poštom bilo osobno, na adresu Zaklade na adresi Biskupskog ordinarijata u Varaždinu:
 
VARAŽDINSKA BISKUPIJA
ZAKLADA ZA POMOĆ UČENICIMA I STUDENTIMA
Pavlinska 4, HR - 42 000 Varaždin
 
Obrasce je moguće niže preuzeti.

OSOBNA MOLBA
PRIJAVNICA