Od:
Do:

Održana druga duhovna obnova u Ludbregu u ciklusu obnova prve nedjelje u mjesecu

Održana druga duhovna obnova u Ludbregu u ciklusu obnova prve nedjelje u mjesecuLUDBREG, 5. 3. 2023.
„Krv Kristova – znak Božje ljubavi“ bila je tema duhovne obnove prve nedjelje u mjesecu koja se održala u nedjelju 5. ožujka u Župi Presvetoga Trojstva u Ludbregu. Voditelj duhovne obnove bio je Stjepan Arnuš, voditelj katoličke evangelizacijske skupine „Duhovni kutak“.
Program duhovne obnove započeo je u 17 sati nagovorom. Prije misnoga slavlja koje je predvodio vlč. Petar Mlakar, Križni put predvodio je vlč. Kristijan Stojko, obojica župnici u Ludbregu.

Arnuš je u nagovoru govorio o prisutnosti Krvi Kristove u našem životu. Ljubav je definirao kao djelovanje. „Isus je svoj dio napravio – dao je svoje tijelo, krv je potekla. On djeluje tako da trpi. A mi? Mi djelujemo tako da uranjamo i pijemo tu krv: kontemplacijom, sakramentalnim životom, molitvom i razmatranjem Božje riječi“, istaknuo je Arnuš. Naglasio je kako su ta četiri načina vrlo jednostavna, svima dostupna. „Kad ih budemo primjenjivali, dogodit će se čišćenje i pomast. Krv će nam donijeti zdravlje“, svjedoči Arnuš.

Nakon pobožnosti Križnoga puta uslijedilo je misno slavlje koje je predvodio vlč. Mlakar u koncelebraciji s don Darkom Kovačevićem, župnim vikarom u Gračišću i Grdoselu (Porečka i Pulska biskupija).

„Uzmimo si vremena u korizmi za jedan poseban susret s Gospodinom. Otiđimo negdje u šetnju, u prirodu, u samoću. Razgovarajmo s Gospodinom, iznesimo mu s povjerenjem svoje brige i svoja pitanja, povjerimo mu svoj život. Tada osluškujmo Njegov glas u sebi, u dubini svoje duše. On će već naći načina da nam progovori, da nam dušu osvijetli, da nam korake usmjeri. Takvi trenuci susreta s Bogom jačat će nas u onim trenucima kada ponovno dođu kušnje i problemi, kada se nadvije tama nad nas. I ići ćemo hrabro naprijed kroz život, poput Abrahama i poput apostola, ne bojeći se ničega, jer Božje svjetlo raspršuje svaku tamu“, poručio je vlč. Mlakar dodajući kako nam se ponekad sve može činiti grozno, da ništa nema smisla i padnemo u malodušje, a neki nažalost podignu i ruku sami na sebe, „ali već sljedeći dan Bog pošalje radost u tvoju dušu, nešto se promijeni. Tako lako Bog promijeni situaciju. Zato u trenucima mraka ne treba očajavati. Sve će to proći“, kaže.

„Jednom će Bog dati da svaka tama zauvijek nestane i da uživamo vječno potpunu radost, gledajući lice uskrslog Krista u Njegovoj nebeskoj slavi. Sada Ga promatrajmo očima vjere, prisutnog među nama u otajstvu euharistije i pripazimo da si ne bi potkraj života ili jednom u Nebu predbacivali: 'Žao mi je što se nisam snažnije pouzdavao u Gospodina, što Mu nisam više vjerovao i iskrenije Ga slijedio. Sada vidim kako je Njegova premudra ruka uvijek sve vodila, meni na dobro'“, zaključio je homiliju vlč. Mlakar.

Nakon mise uslijedilo je euharistijsko klanjanje koje su predvodili vlč. Petar Mlakar i Stjepan Arnuš.

Misno slavlje animirao je zbor mladih „Trinitas“. Bila je prilika i za svetu ispovijed. Iduća duhovna obnova u ciklusu obnova prve nedjelje u mjesecu bit će na Cvjetnicu, 2. travnja u poslijepodnevnim satima.

Podsjećamo, svake prve nedjelje u mjesecu bit će duhovna obnova u Župi Presvetoga Trojstva u Ludbregu sve do slavlja Svete nedjelje. Više informacija pratite putem službene župne Facebook stranice Svetište Predragocjene Krvi Kristove.
Tekst / Foto: Branimir Gubić


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika