Od:
Do:

​Održan ljetni oratorij „Vincentino“ Župe Ludbreg

​Održan ljetni oratorij „Vincentino“ Župe LudbregLUDBREG, 5. 7. 2024.
Treću godinu zaredom u Župi Ludbreg održan je ljetni oratorij „Vincentino“ u trajanju od šest dana u dva tjedna, a okupio je pedesetak djece i mladih koji su ljetni oratorij zaključili zajedničkom priredbom u petak, 5. srpnja.
Ljetni oratorij trajao je po tri dana u tjednu od  26. do 28. lipnja te od 3. do 5. srpnja. Inicijativa je to s. Marije Karle Ivančić, sestre milosrdnice sv. Vinka Paulskog, koja je sudjelovala u sličnom oratoriju na području Sisačke biskupije pa je nešto slično poželjela pokrenuti u Svetištu u Ludbregu. Oratorij je dobio naziv „Vincentino“ po sv. Vinku Paulskom koji je okupljao djecu u Francuskoj radi duhovne izgradnje. „Svake godine imamo jednu temu. Prve godine su bili sveci, prošle Isusova čuda, a ove godine Isusove prispodobe“, rekla je s. Marija Karla.

Oratorij je namijenjen svoj djeci, a posebice onima koji nemaju mogućnosti otići nekamo na ljetovanje. Sastojao se od kateheza, radionica, igara koje su animirali župni i biskupijski animatori te je svaki dan uključivao i sudjelovanje djece i mladih na misnom slavlju koje su predvodili župnici vlč. Kristijan Stojko i vlč. Petar Mlakar.  

Tako je u srijedu, 3. srpnja, katehezu održala studentica Judita Havaić koja je djeci i mladima na temelju Isusove prispodobe o nepravednom sucu, koja govori o važnosti ustrajnosti u molitvi, dala i osobno svjedočanstvo molitvenog života.

Ukupno je održano šest radionica kreativnog karaktera. Djeca su radove mogla ponijeti kući, a na kraju oratorija organizirana je i prigodna izložba i priredba za roditelje i župljane. „Ove godine na priredbi imamo gosta Ivicu Kolmara koji se u sklopu svog 'Šarenog svijeta' bavi animacijom djece“, poručila je inicijatorica oratorija.

Održavanje ovog oratorija treću godinu zaredom svjedoči o potrebi održavanja ljetnih aktivnosti na župama poput ove zbog sve većeg odaziva djece, ali i podrške i interesa roditelja.

Branimir Gubić


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika