Od:
Do:

Objavljen natječaj duhovnoga stvaralaštva „Vrelo nadahnuća“ 2024.

Objavljen natječaj duhovnoga stvaralaštva „Vrelo nadahnuća“ 2024.LUDBREG, 7. 6. 2024.
Radio Ludbreg pod pokroviteljstvom Grada Ludbrega objavljuje 12. natječaj duhovno-religioznoga stvaralaštva „Vrelo nadahnuća“ za KRATKE KNJIŽEVNE VRSTE, GLAZBENO DJELO I ILUSTRACIJU “Vrelo nadahnuća 2024.”

Poziv je to stvarateljima duhovne tematike da se svojim umijećem, svojim književnim, glazbenim i likovnim radovima pridruže šeststoljetnoj tradiciji i proslavi ludbreške Svete nedjelje, te da se u čitateljima Zbornika radova koji se objavljuje svake godine, probudi ljubav i zanos za očuvanje kulturne, nadasve duhovne baštine.

Taj je poziv prvi put javnosti poslan 2013. godine povodom obilježavanja 500. obljetnice odobrenja javnog štovanja ludbreške relikvije presvete Krvi Isusove. U proteklom desetljeću manifestacija je stekla lijep ugled i dobru reputaciju u svijetu kulture, a namjera joj je da se u široj javnosti čuje glas onih koji imaju i znaju nešto reći o vjeri i Bogu, i da se tom glasu pokloni dostojno poštovanje. Glavna je misija, kojoj vjerni ostajemo unatoč svim protivštinama, pokazati ljepotu i značaj identiteta i tradicije koju je u ovom našem podneblju odnjegovalo kršćanstvo, poručuju organizatori.

Uvjeti natječaja 

1.
Na natječaj se mogu slati neobjavljena i javno neizvođena književna, glazbena i likovna djela duhovno-religioznoga nadahnuća.

2.
Prosudbeno povjerenstvo radove vrednuje bez otkrivanja identiteta autora, stoga trebaju biti poslani pod šifrom. Osobni podaci autora (ime i prezime, adresa, telefonski broj, e-mail) s razrješenjem šifre dostavljaju se u zasebnoj datoteci ili omotnici.
 
3.
Na natječaj za književni rad mogu se slati lirske pjesme i kratki prozni radovi (kratka priča, esej, putopis, dramski tekst i sl.) na standardnom hrvatskom jeziku ili bilo kojem narječju. Duljina rada može biti najviše 4 kartice (6000 znakova).
 
4.
Skladbe duhovno-religioznoga karaktera (kantautori, solisti s pratnjom, glazbeni sastavi, zborovi) dostavljaju se u mp3 formatu, a moraju sadržavati oglednu demo snimku pjesme koja ne mora biti studijska, ali glazbeno-produkcijska treba biti što sličnija izvedbenoj verziji. Potpisani moraju biti autor glazbe, autor teksta i autor aranžmana. Potrebno je priložiti tekst pjesme i notni zapis zbog objave u zborniku radova te kontakt podatke izvođača.
5.
Ilustracije duhovno-religiozne tematike koje će se objaviti u zborniku radova mogu biti izrađene bilo kojom crtačkom tehnikom obavezno u akromatskom tonalitetu (crno-bijelo) zbog tiska zbornika. Veličina radova može biti A4 (21x30cm) ili A3 (42x30cm) format. 
 
6.
Radovi se mogu slati elektroničkom poštom na adresu direktor@radio-ludbreg.hr ili poštanskom pošiljkom na adresu Radio Ludbreg, Trg Svetog Trojstva 19, 42230 Ludbreg, s naznakom „Za natječaj Vrelo nadahnuća“.
 
7.
Natječaj je otvoren od 7. lipnja do 15. srpnja 2024. godine.
 
8.
Odlukom prosudbenog povjerenstva najboljim radovima dodijelit će se novčana nagrada, a posebna će se priznanja dodijeliti radovima koji se ističu nekom specifičnom značajkom.
 
9.
Rezultati natječaja obznanit će se povodom predstavljanja knjige - zbornika u kojem će se objediniti i objaviti najuspjeliji radovi. Tom prilikom izabrani radovi bit će u autorskoj interpretaciji javno izvedeni/izloženi na svečanosti u sklopu manifestacije Dani ludbreške Svete nedjelje 2024.