Od:
Do:

Novi broj časopisa "Močile"

Novi broj časopisa "Močile"KOPRIVNICA / MOČILE, 14.12.2021.
Treća nedjelja došašća, nedjelja Gaudete na poseban je način obilježena u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije Močile - Koprivnica, naime, već 27. godinu za redom župljani odlaze svojim kućama s novim godišnjim glasilom ‘’Močile’’.


‘’Premda uz mnoga iskušenja, malo pomalo, stigli smo i do dvadeset sedme godine izlaženja župnog časopisa. Kad se prisjetim prvih pokušaja, a bilo je to davno, u mislima obnavljam mnoge radosne trenutke, ali i časove kad sam mislio da bi bilo dobro reći, dosta je. No, vođen mišlju, do Božje volje, uvijek sam sa svojim suradnicima pronalazio nove motive da idemo dalje.’’ -  istaknuo je glavni urednik i pokretač lista, mons. Leonard Markač, župnik.
 
Već 27. godinu za redom ”Močile” prate aktivni župni pastoral, djecu i mlade župe, aktualna društvena i svjetska zbivanja, život Crkve, te mnoge druge zanimljivosti iz svijeta znanosti i prirode. Osim kronologije župnog pastorala, pregleda pristupnika sakramentima, pregleda radova na župnim objektima i pokretninama, list donosi i brojne druge zanimljivosti:
- Župa Vivodina ove godine proslavila je 700 godina od osnutka, o životu župe i aktivnostima župljana možete pročitati u ovogodišnjem broju,
- ‘’U krilu Crkve primila sam duhovno obilje’’ naslov je intervjua s poznatom podravskom novinarkom i urednicom Hrvatskog katoličkog radija Tanjom Maleš.
- Suradnica lista, Ljiljana Zagrajski donosi brojne zanimljive razgovore s poznatim i manje poznatijim župljanima Močila koji samozatajno i skromno žive svoju vjeru u svakodnevici, poticaj su drugima.
- Prof. Radovan Kranjčev hrani nas svojim stručnim, ali i duboko produhovljenim sadržajima.
- Sa Stjepanom Odobašićem putujemo svijetom kroz razne putopisne krajeve.

Takve i slične sadržaje možemo pronaći u 27. broju godišnjaka Močile. List je moguće nabaviti u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije, Močile - Koprivnica.