Od:
Do:

Nastavljaju se pripreme za pokretanje Trajnog euharistijskog klanjanja u Varaždinu

Nastavljaju se pripreme za pokretanje Trajnog euharistijskog klanjanja u VaraždinuVARAŽDIN, 19.5.2023.
U Varaždinu se nastavljaju pripreme za pokretanje Trajnog euharistijskog klanjanja koje će započeti na svetkovinu Tijelova 8. lipnja u za tu nakanu pripremljenoj kapelici na adresi Uršulinska 1 u Varaždinu.

Tako je proteklog petka 19. svibnja održan sastanak s koordinatorima četvrtine dana i 24 sata koji je protekao u molitvi, upoznavanju i edukaciji sustava koordinacije klanjatelja. Susretu su, uz glavnu koordinatoricu za Varaždinsku biskupiju Martu Kranjčec, prisustvovali vlč. Marko Domiter, tajnik varaždinskog biskupa te gđa. Nada Burum, nacionalna koordinatorica Trajnog euharistijskog klanjanja.

Podsjetimo i kako će se u ponedjeljak 29. svibnja u 18 sati u varaždinskoj katedrali održati susret klanjatelja Presvetom Oltarskom Sakramentu s varaždinskim biskupom Božom Radošem kao pripremni susret za početak Trajnog euharistijskog klanjanja. Na susretu u 18 sati glavni koordinacijski tim TEK-a u Varaždinu pripremit će upute i informacije o početku i odvijanju Trajnog euharistijskog klanjanja te će klanjatelji upoznati koordinatore njihovog sata klanjanja. Nakon sastanka u 19 sati varaždinski biskup Bože Radoš predslavit će sveto misno slavlje na kojem će klanjatelji primiti biskupovo pismo, letak s uputama te posvetnu knjižicu Srcu Isusovu i Marijinu. Na svetoj misi klanjatelji će izvršiti čin posvete Srcu Isusovu i Marijinu te sa spomenutim materijalima od biskupa Radoša primiti poslanje čuvara i klanjatelja Presvetom Oltarskom Sakramentu.


Slika
Slika
Slika
Slika