Od:
Do:

Nakon dvije godine ponovno Festival Dobrog Pastira u Varaždinu

Nakon dvije godine ponovno Festival Dobrog Pastira u VaraždinuVARAŽDIN, 8. 5. 2022.
Varaždinska biskupija, nedjelju Dobroga Pastira obilježava jedinstvenim Festivalom Dobroga Pastira i to već 15 godina. Tako je i ove godine, nakon dvije godine pauze, u nedjelju, 8. svibnja, na Svjetski molitveni dan za sveta duhovna zvanja, crkvom Dobrog Pastira u Varaždinu odzvanjala molitva i pjesma. 

Na 15. festivalu Dobrog Pastira nastupali su: Mješoviti zbor župe sv. Fabijana i Sebastijana iz Varaždina, Gabriela Šipek, pjevačko društvo mladih „Trinitas“ iz Ludbrega, Antonio Tkalec,  Jasenko Horvat, Dalibor Prochazka, Andrej Grozdanov, Alan Hržica te Zbot mladih Varaždinske biskupije.

Festival je otvorio varaždinski biskup Bože Radoš.

Tema ovogodišnjeg festivala Dobrog Pastira bila je „Kad te Isus dotakne“ te je, osim glazbom, bio prožet i svjedočkom notom. Naime, Dalibor Prochazka okupljenima je posvjedočio o svom iskustvu proživljene kliničke smrti. Naposljetku je napravio album Memento Mori s koji je ove godine osvojio glazbenu nagradu Porin kao najbolji album popularne duhovne glazbe.

Kratko svjedočanstvo o svom obraćenju, odnosno odvraćanju od svijeta showbiza i odlukom za isključivo duhovnu glazbu, izrekao je Alan Hržica.

Festival je tradicionalno zaključen pjesmom „Krist na žalu“ koju su uglas otpjevali svi izvođači zajedno s publikom koja je ispunila crkvu Dobroga Pastira, na području Župe sv. Fabijana i Sebastijana u Varaždinu.

Festival Dobrog Pastira, već tradicionalno u Varaždinskoj biskupiji organizira povjerenik za pastoral duhovnih zvanja i ministranata vlč. Siniša Dudašek, u suradnji sa Župom domaćinom, a ove godine po prvi puta i u suradnji s urednikom glazbenog programa Hrvatskog katoličkog radija Slavkom Nedićem koji je preuzeo ulogu umjetničkog ravnatelja Festivala. Kroz program je i ovog puta vodila urednica vjerskog programa HKR-a, Tanja Maleš.

Domaći župnik Ivica Cujzek već sada je izrazio dobrodošlicu i na idući Festival Dobrog Pastira dogodine.

 
Iva Kuzmić


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika