Od:
Do:

​Najavljen Hod za život, obitelj i Hrvatsku u Varaždinu

​Najavljen Hod za život, obitelj i Hrvatsku u VaraždinuVARAŽDIN, 1. 6. 2023.
Hod za život, obitelj i Hrvatsku koji će se u Varaždinu održati drugu godinu zaredom, 3. lipnja, najavljen je na konferenciji za medije ispred Starog grada u četvrtak, 1. lipnja. 
„Ove godine, kao i proteklih godina, kroz Hod za život podsjećamo i sebe i druge koliko je važno zaštititi svaki ljudski život. Osobito onaj najnezaštićeniji - život djeteta u majčinoj utrobi. Djetetu je kroz prvih 9 mjeseci života na poseban način potrebna majčina ljubav i zaštita, a majka treba zaštitu i pomoć oca svoga djeteta i svih nas, cijelog društva. Nema nerođenog djeteta koje nikome nije važno! Svako dijete željeno je od nekoga. Nadamo se da će Hod za život pronijeti sve ove važne poruke kroz cijelu Hrvatsku”, na današnjoj konferenciji za medije u Varaždinu istaknula je Sanja Kovač, članica organizacijskog tima Hoda za život, Varaždin.
 
„Geslo ovogodišnjeg Hoda za život glasi: 'Ne zaustavljaj otkucaje moga srca! Samo daj mi ljubav…'
 
Svaka osoba ima pravo na točnu informaciju, na informirani izbor. Da bismo bili slobodni, moramo imati točne informacije: znanost potvrđuje da život počinje začećem. Već 18. dan od začeća djetetu kuca srce – kada mnoge majke još ni ne znaju da su trudne, ispod majčinog srca kuca jedno malo srce djeteta. Od 8. tjedna svi organi djeteta su formirani, s 10 tjedana dijete ima jedinstveni otisak prsta, s 12 tjedana starosti dijete se smiješi. Tužna je činjenica da prilikom pobačaja dijete osjeća bol!
 
Ukoliko još uvijek ima onih koji negiraju ili ne znaju da znanost potvrđuje da ljudski život započinje začećem, onda svakako razumski ne mogu negirati ili ne reagirati na zvuk otkucaja djetetovog srca kada bi ga imali priliku čuti“, izjavili su Silvija Svoren i Ante Buterin, članovi organizacijskog tima Hoda za život, Varaždin.
 
Hod za život u Varaždinu započinje okupljanjem u 10:30 kada će se građani od Staroga grada zaputiti varaždinskim ulicama do Kapucinskoga trga gdje će se održati kratak prigodni program.
 
Foto: Branimir Gubić


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika