Od:
Do:

NAJAVE proslave blagdana sv. Marije Magdalene u Ivancu, Knegincu i Štrigovi

NAJAVE proslave blagdana sv. Marije Magdalene u Ivancu, Knegincu i ŠtrigoviIVANEC / KNEGINEC / ŠTRIGOVA, 22.7.2021.
Župe varaždinske biskupije čija je nebeska zaštitnica sveta Marija Magdalene, Ivanec, Kneginec i Štrigova, pripremaju se za proslavu župne svetkovine u četvrtak 22.srpnja.

IVANEC
Trodnevna priprava od 19. do 21. srpnja uključuje priliku za sakramenat svete ispovijedi u 17:30 i slavlje svete mise u 18:30 koje redom predslave i propovijedaju: prvi dan 19. srpnja vlč. Tomislav Medić, drugi dan 20. srpnja vlč. Nikica Posavi i treći dan 21.srpnja vlč. Ivica Cujzek.

Na dan svetkovine 22. srpnja svete mise biti će u 8:00 i 18:30, koncelebrirana sveta misa koju predslavi preč. Stjepan Najman, kanonik lektor Čazmansko-varaždinskog zbornog kaptola Duha Svetoga, žpk Varaždin - Sveti Nikola biskup, dekan Istočnovaraždinskog dekanata.

KNEGINEC
Osim sedmodnevne pripreme koja je već u tijeku od 19. srpnja započinje trodnevna priprava, duhovna obnova koju predvode svećenici Varaždinske biskupije.

Tako će u ponedjeljak 19. srpnja svetu misu predvoditi vlč. Damir Slamek, a tema njegovog nagovora je „Ozdravi me od bolesti velike ribe“. Nakon svete mise biti će koncert, promocjia CD-a „U sveti čas“, vlč. Tihomir Kosec i suradnici, uz gostovanje ŽVS-a Kneginje.

U utorak, 20. srpnja sv. misu u 19 sati predvodi vlč. Leonardo Šardi, a tema njegovog nagovora je „Misionarska ljubav prolazi Crvenim morem“.

U srijedu 21. srpnja svetu misu u 19 sati predvodi vlč. Nikola Tomašević, a naslov njegovog nagovora je „K'o suha zemlja za tobom žeđa“, a nakon svete mise gđa. Sofija Cingula posvjedočit će o svojoj vjeri te će uslijediti euharistijsko klanjanje.

Na župnu svetkovinu svete mise su u 7:30, 10 i 19 sati. Središnje misno slavlje u 10 sati predvodi vlč. Zoran Gložinić.

ŠTRIGOVA
Središnje župno proštenje u Štrigovi, proštenje sv. Marije Magdalene, održat će se u četvrtak, 22. srpnja. Svete mise su u 8 i 11 sati, a prije svetih misa bit će prilika za svetu ispovijed.
 
Svečanu misu u 11 sati predslavi preč. Krešimir Bulić, župnik župe bl. Alojzija Stepinca iz Budaševa, u zajedništvu sa svećenicima štrigovskoga dekanata i iz susjedne Slovenije.

U 9 sati bit će blagoslov novoga Doma Kulture u središtu Štrigove.