Od:
Do:

NAJAVA - Proslava nedjelje Dobroga Pastira u varaždinskoj župu Sv. Fabijana i Sebastijana

NAJAVA - Proslava nedjelje Dobroga Pastira u varaždinskoj župu Sv. Fabijana i SebastijanaVARAŽDIN, 5.– 8. 5.2022.
Župna crkva župe sv. Fabijana i Sebastijana jedina je župna crkva u Varaždinskoj biskupiji posvećena Dobrom Pastiru. Svečanost proslave patrona ove župne crkve karakterizira upravo molitva za sveta svećenička i redovnička zvanja po Srcu Dobroga Pastira, koja se proteže kroz dane trodnevne duhovne priprave, počevši od euharistijskog klanjanja u četvrtak 5. svibnja s početkom u 18:00 sati. Svete mise svakoga dana trodnevnice ( 5., 6. i 7. svibnja) slavit će se u 19:00 sati, a zajedništvo vjernika uveličat će predslavitelji i propovjednici: vlč. Petar Krašek (mladomisnik), vlč. Ivica Horvat (srebrnomisnik) i vlč. Matija Filipović (đakon).

Središnje euharistijsko slavlje u nedjelju 8. svibnja u 10:00 sati predslavit će dr. sc. Jakov Rađa, profesor na KBF-u u Zagrebu te povjerenik za pastoral duhovnih zvanja i promicatelj kršćanskih poziva Zagrebačke nadbiskupije. A na svetim misama u 8:00 i 19:00 sati propovijedat će đakoni vlč. Marko Pintarić i vlč. Dominik Cestar.

U nedjelju u 16:00 sati bit će i Festival Dobroga Pastora.

Svi se vjernici pozivaju na okupljanje oko Dobroga Pastira ovih svetih dana te na zajedništvo u molitvi, čvrstinu u borbi i radost u služenju za ljepotu Crkve, koja se očituje u njenim hrabrim i postojanim službenicima, pozivaju iz Župe sv. Fabijana i Sebastijana.