Od:
Do:

Najava humanitarnog nogometnog turnira u Varaždinu

Najava humanitarnog nogometnog turnira u VaraždinuVARAŽDIN, 17. 5. 2023.
Humanitarni trokut turnir u nogometu održat će se na gradskom nogometnom stadionu “Varaždin” u četvrtak 25. svibnja 2023. najavljeno je na novinskoj konferenciji u Biskupskom ordinarijatu u Varaždinu u srijedu 17. svibnja.

Na turniru će nastupiti veterani NK "Varaždin", Humane zvijezde Hrvatske '03 i Nogometna reprezentacija hrvatskih svećenika, a sav prihod od prodaje ulaznica ide u korist Zaklade Varaždinske biskupije za pomoć učenicima i studentima koja je u osnutku. Osim toga ovo će ujedno biti prilika za proslavu jubileja Svećeničke nogometne reprezentacije Hrvatske koja je 2020. obilježavala 25. obljetnicu, no u proslavi ih je spriječila pandemija.

„Budući da smo mi još 2020. godine promišljali o tome da ovaj događaj ostvarimo u Varaždinu, svugdje smo bili po Lijepoj Našoj osim u Varaždinu, a NK „Varteks“ najprije je bio jak klub, potom NK „Varaždin“ kao nasljednik Varteksa simbolizira da se u ovom dijelu Hrvatske igra dobar i lijep nogomet, htjeli smo nekako obilježiti tih 25 godina  našega postojanja u ovome gradu, gradu baroka, biskupijskom gradu“, poručio je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije svećenika vlč. Krešimir Žinić.

U reprezentaciji svećenika igra i svećenik Varaždinske biskupije je ludbreški župnik Kristijan Stojko.

Miroslav Bičanić, predstavnik Humanih zvijezda ’03 za reprezentaciju hrvatskih svećenika rekao je da je to ekipa dobrih, kvalitetnih igrača, a pohvalio je i sam ovaj humanitarni događaj.

„Jako je lijepo da se okupljamo na ovakve načine, svatko ima svoj posao, ali okupljati se na ovakav plemenit način već toliko dugo godina, to je zaista jako lijepo“, poručio je Bičanić te rekao kako se za ekipu odnosno udrugu "Humane zvijezde '03" očekuje 20 do 25 igrača koji, osim nogometaša, okupljaju i pjevače i druge sportaše. Među ostalima, na trokut turniru u Varaždinu nastupit će Vladimir Balić, Nenad Pralija, Elvis Brajković, Danijel Šarić, Robert Špehar, Miroslav Žitnjak, Marko Babić, Goran Vlaović, Vjekoslav Škrinjar, Boris Živković, Mario Stanić, Branko Strupar, Edin Mujčin. Bit će tu i Amir Kazić Leo, Mate Bulić, Željko Mavrović, Alan Gregov te po prvi puta za ekipu Humanih zvijezda igrat će i Goran Giriček.

„Uz ovakve naše utakmice redovno dolaze i daju doprinos svojim konkretnim akcijama, djelima, a i samom prisutnošću ljudi iz HNS-a tako da će sigurno doći i gospodin Marijan Kustić i Zorislav Srebrić koji će uveličati događaj na svoj način“, zaključio je Bičanić.

Nikola Šafarić, predstavnik veterana NK „Varaždin“, zahvalio je na pozivu za sudjelovanje na ovom nogometnom trokut turniru humanitarnog karaktera.

„Nismo nimalo razmišljali, čak nam je to bila i velika obaveza da se jako potrudimo da pokušamo skupiti što respektabilniju ekipu. Slušajući imena koja su nabrojana za humane zvijezde, to je ozbiljna momčad, to su igrači kojima smo se divili i bodrili ih, s njima se zajedno veselili i tugovali. Imaju pravo ime i u skladu s time se i ponašaju“, poručio je Šafarić i pozvao sve da se pojave u što većem broju i uveličaju taj događaj.

Najavio je i da će, osim njega, za ekipu NK „Varaždin“ igrati Zlatko Dalić, Davor Vugrinec, Marijan Mrmić, Dražen Besek, Miljenko Mumlek, Leon Benko, Dario Jertec, Damir Madunović, Veldin Karić, Ivan Posavec.

"Mislim da su to neka imena koja su i ostavila trag u našem varaždinskom nogometu, stvarno se veselimo tom događaju i nadam se da će to publika prepoznati", rekao je Šafarić.

Zakladu Varaždinske biskupije za pomoć učenicima i studentima koja je u osnutku i kojoj je namijenjen prihod od prodaje ulaznica, predstavio je preč. Ivan Rak, kancelar Varaždinske biskupije poručivši kako biskupija od svoga osnutka osobito posredstvom Caritasa pomaže pojedincima i obiteljima koje se nalaze u različitim potrebama i žive u teškim socijalnim prilikama, a mons. Bože Radoš želio je učiniti i još jedan korak više u cjelovitijem i sustavnijem pristupu pomoći potrebitim učenicima i studentima s područja Varaždinske biskupije. Varaždinska biskupija je već osigurala značajna sredstva za početak i rad Zaklade.

„Cilj zaklade je osigurati sredstva za pomoć u vidu plaćanja redovitih stipendija, ali i pokrivanja jednokratnih troškova koji se odnose na školovanje – nabavu školskih knjiga, smještaja ili prijevoza. Sredstva se namjeravaju dodjeljivati za jednu školsku ili akademsku godinu s time da nam je cilj da se ista redovitim učenicima i studentima osiguraju i kroz daljnji tijek njihova školovanja i obrazovanja“, rekao je preč. Rak.

Ulaznice za humanitarni nogometni trokut turnir bit će moguće nabaviti na sam dan turnira, u četvrtak 25. svibnja prilikom ulaska na stadion po cijeni od 5 eura.

Turnir će početi u 15 sati na gradskom stadionu Varaždin, a igrat će se, kako je najavio izbornik Žinić, tri poluvremena. Naime, nakon što završi nogometni dio, susret se nastavlja u varaždinskoj katedrali euharistijskim slavljem koje će predslaviti varaždinski biskup Bože Radoš.

Iva Kuzmić
 
 


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika