Od:
Do:

NAJAVA: Ciklus okruglih stolova o djelovanju katolika danas svakog prvog ponedjeljka u mjesecu

NAJAVA: Ciklus okruglih stolova o djelovanju katolika danas svakog prvog ponedjeljka u mjesecuVARAŽDIN, 31.1.2023.
Povodom 100. godišnjice enciklike pape Pija XI. „Ubi arcano Dei“ (23. 12. 1922.) koja je potaknula Katoličku akciju, a u organizaciji Varaždinske biskupije, održat će se ciklus okruglih stolova o djelovanju katolika danas. Pod geslom „Hajde! Ja te šaljem!“ (Izl 3,10) svakog će se prvog ponedjeljka u mjesecu počevši od veljače 2023. godine s početkom u 19,30h u biskupijskom Centru za mlade (A. Cesarca 4, Varaždin) održati susret u obliku okruglog stola, tj. razgovora o prisutnoj i djelatnoj Crkvi.

Svaki susret posvetit će se određenoj temi, tj. jednom od vidova angažmana i djelovanja katolika u današnjoj svakodnevici, u današnjim okolnostima, sve u svjetlu povijesnih činjenica i s pogledom prema načinima kako su to nekad činili katolički laici, organiziravši se kroz Katoličku akciju. Stoga je cilj ovih susreta govor i razgovor o raznim oblicima i mogućnostima djelovanja vjernika laika danas te poticaj na promišljanje i djelatno sudjelovanje kako radi vlastite duhovne obnove i osobne vjerničke formacije tako i radi prožimanja javnog i društvenoga života kršćanskim načelima, u suradnji s crkvenom hijerarhijom.

Na susretima će o kršćanskom aktivizmu, angažmanu vjernika u župnim zajednicama, obiteljima, odgoju i obrazovanju, medijima i umjetnosti govoriti zanimljivi i stručni gosti te zauzeti i predani vjernici laici.
Prvi susret u ciklusu okruglih stolova održat će se u ponedjeljak 6. veljače 2023. s početkom u 19,30h u Centru za mlade s temom Katolički laici prije 100 godina i danas. O temi će progovoriti Anđelko Košćak, biskupski vikar i župnik Župe sv. Petra i Pavla u Mačkovcu te Ana Kraljić, mag. rehab. educ. i Edi Vugrinec, mag. mus.