Od:
Do:

Nagradni izlet za najbolje vjeroučenike i mentore, sudionike Vjeronaučne olimpijade

Nagradni izlet za najbolje vjeroučenike i mentore, sudionike Vjeronaučne olimpijadeVARAŽDIN / TRSAT / KARLOVAC, 10.6.2023.
U organizaciji Katehetskog ureda u subotu 10. lipnja 2023. održan je nagradni izlet za vjeroučenike osnovnih i srednjih škola te njihove mentore koji su na međužupanijskoj/biskupijskoj razini natjecanja Vjeronaučne olimpijade (održanoj 16. ožujka 2023.) osvojili prva tri mjesta. Učenici i mentori posjetili su svetište Majke Božje Trsatske, grad Opatiju te nacionalno svetište Sv. Josipa u Karlovcu.

Dolaskom u svetište Majke Boje Trsatske gvardijan samostana fra Krunoslav Kocijan dočekao je sudionike izleta, nakon čega je uslijedila Sveta Misa u svetištu. Po završetku Svete Mise fra Krunoslav učenike i mentore upoznao je s povijesti svetišta, pokazao je zavjetnu kapelu i proveo ih je kroz samostan franjevaca koji brinu o svetištu.

Na povratku kućama učenici i mentori imali su se prilike upoznati i s Nacionalnim svetištem sv. Josipa u Karlovcu gdje ih je dočekao župnik i voditelj svetišta mons. Antun Sente, koji je progovorio o povijesti svetišta, ispričao im nekoliko zanimljivosti povezane sa sv. Josipom te sve prisutne potaknuo na molitvu svecu zaštitniku hrvatskoga naroda.

Posjetom svetištu Majke Božje Trsatske te Nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovcu vjeroučenici su ponovili dio gradiva koje su učili pripremajući se za sudjelovanje na Vjeronaučnoj olimpijadi.
 
Tekst: Zoran Košić Čačić
Fotografije: Saša Josip Milec


Slika
Slika
Slika
Slika