Od:
Do:

Molitvom krunice protiv pandemije: molitveni maratoni i ‘Crkva se svesrdno moljaše Bogu’ (Dj 12,5)

Molitvom krunice protiv pandemije: molitveni maratoni i ‘Crkva se svesrdno moljaše Bogu’ (Dj 12,5)VATIKAN, 1.5.2021.
Papa Franjo u mjesecu svibnju koji je tradicionalno posvećen Blaženoj Djevici Mariji poziva katolike diljem svijeta na molitvu krunice za okončanje pandemije. Inicijativu je na poticaj pape Franje organiziralo Papinsko vijeće za promicanje nove evangelizacije, a tema ovog svojevrsnog molitvenog maratona glasi ‘Crkva se svesrdno moljaše Bogu’ (Dj 12,5).

Molitvu će započeti sam papa Franjo 1. svibnja 2021. godine. On će ga i zaključiti 31. svibnja 2021. Molitva krunice prenosit će se izravno na službenim kanalima Svete Stolice svakoga dana u 18 sati. U ovaj molitveni lanac na poseban će način biti uključeno 30 poznatih svetišta diljem svijeta iz kojih će biti organiziran prijenos molitvenog programa. Među tim svetištima je i Međugorje koje je na rasporedu u subotu, 15. svibnja 2021.

U svojoj poruci koju je 25. travnja objavio Tiskoni ured Svete Stolice papa Franjo ističe kako je upravo u ovo doba raznih ograničenja kretanja važno ponovno otkriti snagu kućne, obiteljske molitve, a povezanost „duhovne obitelji“ može pomoći nadići kušnju. Svibanj je uz listopad mjesec posebno posvećen Djevici Mariji te se tradicionalno na mnogim mjestima u svijetu moli krunica.
Katolička Crkva obraća se Majci Božjoj Mariji u ovoj dramatičnoj situaciji punoj boli i straha koji preplavljuje svijet, ističe se u popratnom tekstu poruke. Papa moli i za utjehu tugujućih, čiji su bližnji pokopani na način koji ranjava dušu. Nadalje spominje i one koji su zabrinuti zbog neizvjesne budućnosti i posljedice na gospodarstvo. Za političare moli da budu „dalekovidni“ te „solidarnoga duha“ u socijalnim i gospodarskim programima. Papa upozorava da bi ogromne svote novaca koji se ulaže u uvijek veće količine sve sofisticiranijeg oružja trebalo uložiti u znanstveno istraživanje. Sveti Otac poziva i na molitvu za znanstvenike koji traže sredstvo protiv virusa te podsjeća na liječnike, medicinsko osoblje i volontere koji riskiraju vlastiti život da bi spasili druge. 
Izvor: Vatican News