Od:
Do:

Mladi Varaždinske biskupije hodočastili Marijinim putom do kapele sv. Vuka

Mladi Varaždinske biskupije hodočastili Marijinim putom do kapele sv. VukaKLENOVNIK, 30. 5. 2023.
Stotinjak mladih hodočasnika iz Varaždinske biskupije na Dan državnosti, 30. svibnja, iskoristilo je neradni dan za zajedništvo s Bogom u prirodi moleći jedinstvenu pobožnost Marijina puta.
Jednodnevno hodočašće započelo je okupljanjem u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Klenovniku gdje je okupljene vjernike pozdravio župnik Josip Jagarčec i ukratko im predstavio povijest župe. 
 
Hodočasnike je pozdravio i povjerenik za mlade Varaždinske biskupije vlč. Marko Domiter koji ih je ohrabrio poticajnim riječima. Naglasio je da je njihov dolazak na ovo hodočašće zapravo njihovo životno "da" Bogu i Mariji. 
 
Nakon molitve hodočasnici su krenuli na put od Klenovnika do kapele sv. Vuka u Vukovoju. Mladi su prošli put dugačak oko 5 kilometara na kojem se nalazi 15 postaja između kojih se mole otajstva krunice – radosna, žalosna i slavna.
 
Hodočasnici su oko 11 sati stigli do kapele sv. Vuka gdje su slavili svetu misu koju je predvodio vlč. Marko Domiter. U homiliji je povjerenik za mlade naglasio aktualnost Riječi Božje jer Isus od svakog vjernika traži da ostavi ovozemaljsko i odluči slijediti Njega koji je Put, Istina i Život.

Rekao je da se katolička vjera treba očitovati u svakom segmentu našega života. Prisjetio se riječi pokojnog kardinala Kuharića koji je uvijek naglašavao da naše domoljublje treba biti kršćansko te se ljubav prema domovini treba temeljiti na kršćanskim vrijednostima. Vlč. Domiter potaknuo je sve hodočasnike da mole za svoju zemlju jer će ona imati budućnost jedino ako ćemo ju kao narod povjeriti Bogu.
 
Nakon svete mise mladi hodočasnici uputili su se na ručak i okrjepu gdje su kroz pjesmu i veselje još jednom zahvalili Bogu i Majci Mariji na svim darovima te su se ispunjeni Duhom Svetim vratili svojim kućama.
 
Tekst: Lea Miloš
Foto: Branimir Gubić


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika