Od:
Do:

Mladi orguljaši iz Glazbene škole u Varaždinu pripremili online božićni koncert u varaždinskoj katedrali

Mladi orguljaši iz Glazbene škole u Varaždinu pripremili online božićni koncert u varaždinskoj katedraliVARAŽDIN, 23.12.2020.
Mladi orguljaši iz Glazbene škole u Varaždinu već 30 godina priređuju koncert uoči Božića (″Ususret Božiću″) u varaždinskoj katedrali. U uvjetima pandemije korona virusa, poklanjaju svim ljudima dobre volje online koncert. Za njih online nastava ima dodatnu teškoću jer nemaju svoj instrument kod kuće. Za rad koriste glasovir, a poneki su zahvaljujući razumijevanju svojih župnika uspjeli uhvatiti koji sat vježbanja i u svojim crkvama. Naravno, u trenucima kada nisu bili u brojnim izolacijama. U posljednjim danima kada je to bilo moguće, kratki susret sa školskim i katedralnim orguljama četvero učenika (od 16 koliko bi ih nastupilo na koncertu uživo) zabilježila je njihova profesorica orgulja mr.art. Natalija Imbrišak.

Neka mir i radost Božića 2020. u vaša srca donesu Jan Borak, Marija Magdalena Kočila, Izidora Mustak i Tomislav Krobot.

Koncert možete pogledati i poslušati na Youtube kanalu Glazbene škole Varaždin, a ovdje vam donosimo i poveznici na program božićnog koncerta 2020., ˝USUSRET BOŽIĆU˝on-line koncert mladih orguljaša.