Od:
Do:

Mladi mariborske nadbiskupije na adventskom hodočašću u Varaždinu

Mladi mariborske nadbiskupije na adventskom hodočašću u VaraždinuVARAŽDIN, 17.12.2022.
Pedesetak mladih mariborske nadbiskupije 17. prosinca, u subotu uoči 4. nedjelje došašća hodočastili su u Varaždin predvođeni svojim nadbiskupom mons. Alojzijem Cviklom i povjerenikom za pastoral mladih mariborske nadbiskupije vlč. Primožem Lorbekom. Hodočašće se organizira kao svojevrsna duhovna priprava uoči Božića, a ove je godine mlade iz Slovenije primila župa sv. Fabijana i Sebastijana u Varaždinu. Mladi su se okupili u crkvi Dobroga Pastira gdje ih je primio i pozdravio domaćin župnik Ivica Cujzek. Nakon kratke okrijepe vlč. Primož Lorbek predvodio je za mlade prigodnu katehezu i klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom te su mladi imali i priliku za sakarament pomirenja.

U nastavku duhovne obnove mariborski nadbiskup mons. Alojzij Cvikl slavio je svetu misu s mladima. U svojoj je homiliji mladima, pozivajući se evanđeoski odlomak Isusovog rodoslovlja, poručio da se osvrnu unazad i pogledaju koji su to ljudi koji su njima pomogli na putu k Bogu, koji su ih pratili na putu rasta u vjeri. Rodoslovlje Isusovo nam govori da Bog poštuje našu povijest, roditelje, djecu, obitelj, narod. Sve je važno i sve vodi k Njemu. Današnji dan, ova duhovna obnova prilika je da se otvorenog srca pripremimo na Isusov dolazak koji ovog Božića želi ući u naš život, pozvao je u homiliji nadbiskup Cvikl.

„S Varaždinom nas veže prijateljstvo i ovo hodočašće u Varaždinsku biskupiju prilika je da učvršćujemo naše veze, dobrosusjedske odnose i da u zajedništvu gradimo kraljevstvo Božje“, rekao je nadbiskup koji se u poslijepodnevnim satima susreo i s varaždinskim biskupom Božom Radošem.

Mladi slovenski hodočasnici su nakon ručka razgledali grad Varaždin, a nakon toga pridružili su se mladima Varaždinske biskupije u gledanju nogometne utakmice između Hrvatske i Maroka za treće mjesto na svjetskom prvenstvu u Kataru. Naravno navijajući za Hrvatsku kao i čitavog prvenstva, rekao je vlč. Lorbek.

Anita Treščec


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika