Od:
Do:

Misno slavlje i blagoslov Pastoralnog centra u Župi sv. Juraj na Bregu

Misno slavlje i blagoslov Pastoralnog centra u Župi sv. Juraj na BreguSV. JURAJ NA BREGU, 31. 10. 2021.
U Župi svetog Jurja mučenika svečano je proslavljena euharistija te blagoslovljen novoizgrađeni pastoralni centar, u nedjelju, 31. listopada. Misno je slavlje predslavio varaždinski biskup Bože Radoš, a to je bio ujedno i prvi njegov pastirski pohod ovoj Župi. Suslavio je umirovljeni varaždinski biskup Josip Mrzljak, vlč. Josip Horvat ml., vlč. Marko Domiter, biskupov tajnik,  domaći župnik Ivica Puškadija te đakon Andrija Botković koji je na đakonskom praktikumu u Nedelišću.

"Okupio se lijepi broj vjernika i donatora koji su s mnogo radosti i zahvalnosti dali slavu Bogu što nas je okupio da svečano proslavimo misu i zahvalimo Gospodinu na pastoralnom centru.", poručuje župnik Puškadija.

Pozdravni govor izrekla je župljanka Marija Marciuš, a potom je sve nazočne pozdravio predvoditelj misnoga slavlja.

Varaždinski je biskup iskazao svoju veliku radost što može biti sa svima prisutnima i rekao kako je pastoralni centar znak ljubavi župljana prema Bogu i svakom čovjeku. U svojoj je homiliji mons. Radoš govorio kakva treba biti ljubav čovjeka prema Gospodinu: "Boga ljubimo svim svojim srcem, svom svojom dušom, svim svojim umom i svom svojom snagom, baš kao što Bog i nas ljubi i u izobilju nas daruje, a svoga bližnjega treba ljubiti kao sebe samoga. Sve su to zapovijedi ljubavi kojima smo bliže Bogu. Ako ne ljubimo sebe, ne možemo ljubiti ni bližnje, a niti Gospodina i u toj je ljubavi sve povezano, jer jedna ljubav bez druge ne može. Upravo je ta ljubav bila ključna u izgradnji pastoralnoga centra." poručio je biskup Radoš te pozvao sve okupljene da s tom ljubavlju koračaju prema Kristu koji nas je i naučio kako trebamo ljubiti Boga i bližnje, a kršćaninu su svi ljudi njegovi bližnji, jer svi su sestre i braća Trojedinoga Boga koji je izvor dobrote i ljubavi.

Velika radost nakon mise prenijela se i na pastoralni centar koji je mons. Radoš blagoslovio poželjevši da u njemu uvijek bude ljubavi prema Kristu, veselja i radosti u širenju Evanđelja i lijepih druženja na čast i slavu Bogu.

Župnik Puškadija je u svome zahvalnom govoru iznio podatke o gradnji centra i zahvalio svim dobročiniteljima: Varaždinskoj biskupiji, obojici biskupa, Općini Sveti Juraj na Bregu na čelu s gospodinom Anđelkom Nagrajsalovićem, gospodinu Jurju Levačiću i svim ostalim donatorima, gospodinu Zlatku Đurkinu, Međimurskoj županiji i svima ostalima koji su na bilo koji način pomogli od početka gradnje, 6. lipnja 2017. godine, pa sve do danas. Potom je svoju zahvalu biskupu i župniku te pohvalu župnog zajedništva izrekao župljanin Danijel Kralj.

"Sve ovo ne bi bilo moguće bez pomoći svih naših svetaca i blaženika kojima smo se molili i utjecali da budu uz nas, stoga vrijedi i njima zahvaliti. Na kraju svečanosti blagoslova zapjevali smo poznatu međimursku popevku „Međimurje, kak si lepo zeleno“ i prepuni zahvalnosti vratili se svojim kućama. Bio je to poseban dan za našu župu jer imali smo čast ugostiti dvojicu biskupa, umirovljenog i sadašnjeg, a nadamo se da će se ova radost zajedništva svih nas i našega Gospodina produžiti i na nova euharistijska slavlja u crkvi i na duhovne obnove, tribine i ostala okupljanja u pastoralnom centru koji je od sada otvoren za sve posjetitelje i svi ste dobro došli.", poručuju iz Župe sv. Jurja mučenika.
 
Izvor: zupa-svetijurajnabregu.com


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika