Od:
Do:

Ministranti iz Svete Marije ponovno darivali djecu u Caritasovu boravku u Čakovcu

Ministranti iz Svete Marije ponovno darivali djecu u Caritasovu boravku u Čakovcu

 ČAKOVEC, 18. 1. 2011. 

Ministranti iz župe Uznesenja Marijina u Svetoj Mariji iz donjeg Međimurja za rad Dnevnog boravka djece s posebnim potrebama «Dr. Antun Bogdan» koji već 15 godina djeluje u Čakovcu izdvojili su 1.500 kuna.

Već petu godinu za redom malo izaslanstvo ministranata sa svojim župnikom vlč. Pavlom Markačem, dugogodišnjim dobročiniteljem te ustanove, posjetilo je nakon božićnih blagdana tu ustanovu Caritasa Varaždinske biskupije kako bi voditeljici Katarini Hoblaj predali dar, razveselili svojim dolaskom djecu koja tamo borave, te pobliže razgledali ustanovu i upoznali njezin rad.

Župnik Markač svake godine u Caritasovu ustanovu dolazi s drugim ministrantima, a ove je godine u utorak 18. siječnja stigao s prvopričesnicima i učenicima 3. razreda Mihaelom Jankovićem, Damjanom Pavlicem, Antoniom Štefićem i Filipom Šuljem. Njima je to bio prvi posjet, kao i prvi susret s djecom koja boluju od najtežih oblika cerebralne paralize. Trenutačno se u ustanovi u dnevnom boravku skrbi o desetak djece i mladih u dobi od 8 do 30 godina, a uskoro će se brinuti i o desetak predškolske djece. Ministrantima su se osobito svidjeli multisenzorički kutak i bazen s loptama, te su sa zanimanjem upoznali tijek boravka djece u toj ustanovi preko dana kada primaju razne oblike terapije, kao i prilagođen odgojno-obrazovni program.

Voditeljica Hoblaj ministrantima i župniku Markaču uručila je prigodnu zahvalnicu za dar, potaknuvši dječake da nastave u sebi njegovati ljubav i spremnost na pomaganje potrebitima kako bi jednog dana bili promicatelji skrbi o onima kojima je to najpotrebnije, a neki od njih i volonteri koji su danas sve potrebniji. Župnik Markač kazao je kako njegovi ministranti svake godine samoinicijativno predlože da dio ukupnog novčanog dara kojeg prikupe sudjelujući sa župnikom u blagoslovu domova i obitelji u župi daruju upravo «Caritasovu domu» u Čakovcu koji skrbi o djeci s najtežim invaliditetom iz cijelog Međimurja. Osobito mu je drago što su ministranti iz Svete Marije i Donjeg Mihaljevca i ove godine posvjedočili važnost odgoja u duhu činjenja dobra bližnjima u potrebi.

Jasminka Bakoš-Kocijan