Od:
Do:

Mali tečaj kršćanstva - Kursiljo za odrasle održan u Župi uskrsnuća Isusova u Kućan Marofu

Mali tečaj kršćanstva - Kursiljo za odrasle održan u Župi uskrsnuća Isusova u Kućan MarofuKUĆAN MAROF, 19. 3. 2023.
Mali tečaj kršćanstva - Kursiljo za odrasle održan je u Župi Uskrsnuća Isusova Kućan Marof od 16. do 20. ožujka 2023. Zahvaljujući želji i pozivu domaćeg župnika vlč. Zorana Gložinića, kroz četiri dana dvadeset šestero odraslih kućanskih župljana imalo je priliku bolje upoznati i produbiti svoju vjeru i svoj odnos s Gospodinom.

Voditeljica tečaja bila je Ana Bunić u zajedništvu s petero animatora te uz duhovno vodstvo duhovnika Kursilja Varaždinske biskupije, vlč. Petra Mlakara. Tečaj je potaknuo okupljene da, kroz svećeničke i laičke, dobro pripremljene i izlagane teme, ali i kroz molitvu, pjesmu, klanjanje i zajednička euharistijska slavlja, bolje upoznaju sebe, svoj odnos s Bogom, sakramente i Crkvu kao zajednicu vjernika. Cilj je da i sami polaznici tečaja budu spremni preuzimati uloge u svojim župnim zajednicama, kroz služenje braći ljudima te kroz svakodnevni apostolat. Na završnom nedjeljnom euharistijskom slavlju svaki od sudionika dobio je križ kao simbol i kao uspomenu na završeni tečaj.

Na samome kraju sudionici su imali priliku zapisati svoje dojmove, od kojih izdvajamo:

Ovim tečajem došlo je do produbljivanja moje vjere. Cijelim srcem i dušom mogu reći „Ja vjerujem!!!“ Naučila sam mnoge stvari, kako razgovarati s Bogom, kako mogu čuti što mi govori. Naučila sam kakav treba biti kršćanski brak i odnos između supružnika. Neposrednost i otvorenost u svjedočanstvima animatora često su mi tjerali suze na lice i milinom i ljubavlju punili srce i dušu. Jedan mali krug velikih, divnih ljudi i vlč. Mlakar bili su uistinu vidljivi znak Božje nevidljive ljubavi prema nama.“
 
Neopisivo iskustvo ovog tečaja. Iskreno, nisam znao što očekivati od Kursilja. Spoznao sam snagu zajedništva vođenog Duhom Svetim i čvršću vjeru u Oca, Sina i Duha Svetoga. Vjerujem da postajem bolji muž, otac i dijete Božje kao i bolji brat svojoj braći i sestrama s kojima zajedno živimo i radimo.
 
Tečaj je bio pravi iskreni susret s uskrslim, živim Kristom, koji je uvijek prisutan i nudi svoju ljubav. Osim odličnih predavanja, koja su bila svjedočanstvo života s Bogom, posebno bogatstvo bili su osobni susreti u kojima smo dijelili osobna svjedočanstva. U svima je očito da Bogu nije važna naša prošlost, niti budućnost, važan mu je trenutak u kojem otvaramo srce, pogotovo u teškim trenucima. Ili baš zapravo u njima, jer ga tada zaista susrećemo, otkrivamo njegovo milosno lice, pronalazimo utjehu, mir, radost, nadu, vjeru…To bogatstvo ću odnijeti sa sobom! Hvala vam i neka vas dobri Bog blagoslovi!
 
Irena Gotal


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika