Od:
Do:

Ljetni kamp sv. Benedikta u Kloštru Podravskom

Ljetni kamp sv. Benedikta u Kloštru Podravskom
KLOŠTAR PODRAVSKI,
Uoči svetkovine sv. Benedikta u Župi sv. Benedikta i žalosne Gospe u Kloštru Podravskom mladi animatori župe uz pomoć s. Kristine Maslać, SMI, osmislili su trodnevni ljetni kamp u kojemu su predškolci, osnovnoškolci i srednjoškolci imali mogućnost upoznati lik i djelo svojeg zaštitnika kroz kreativne radionice, igru, pjesmu i ples.
 
Kamp se održavao u dvorištu župne crkve, a započeo je u petak 8. srpnja igrokazom o sv. Benediktu koji su uprizorili mladi istoimene župe. Potom su uslijedile maštovite igre koje su djeci omogućile na zabavan način upoznati lik i važnost sv. Benedikta u povijesti Crkve. Prvi dan kampa zaključen je misnim slavljem i euharistijskim klanjanjem koje je predslavio župnik fra Ivan Široki.

Drugi dan kampa počeo je kreativnom radionicom otkrivanja ključnih pojmova Benediktova života te zanimljivom igrom ,,Traženje blaga“, nakon čega je uslijedilo misno slavlje u zajedništvu okupljenih župljana.  Treći dan kampa započeo je euharistijskim slavljem te nastavljen kvizom o sv. Benediktu nakon čega su uslijedile vodene igre koje su u ovom ljetnom vremenu posebno obradovale najmlađe sudionike. Trodnevni kamp završio je kampiranjem u perivoju župne crkve čime su svi prisutni dočekali svetkovinu sv. svetog Benedikta koja se svečano obilježava 11. srpnja.

Tijekom sudjelovanja na trodnevnom ljetnom kampu djeca su stekla nova iskustva, zabavila se uz igru, pjesmu i ples, te ono najvažnije: izbliže upoznala zaštitnika svoje župe koji svima može biti primjer i poticaj u nasljedovanju Isusa Krista.
 


Slika
Slika
Slika
Slika