Od:
Do:

Kursiljo tečaj u Župi sv. Ladislava u Murskom Središću

Kursiljo tečaj u Župi sv. Ladislava u Murskom SredišćuMURSKO SREDIŠĆE, 29. 10. 2023.
Kursiljo tečaj održao se u Murskom Središću, u župi sv. Ladislava, od 26. do 29. listopada 2023. Tečaj su vodili vlč. Stjepan Najman, Dražen Krtanjek, Zdravko i Darinka Kutnjak, Karla i  Miro Spaić, Elizabeta Haček i Pavla Mesarić, a rektorica termina bila je Delfina Borković.

Vjernici ove župe do sad nisu imali nijedno zajedničko redovito tjedno okupljanje, stoga im je bila veoma zanimljiva tema “Prijateljska zajednica“ koju je izlagao Dražen Krtanjek. Oni bi željeli da zajednički čitaju Sveto pismo, izlažu svoj doživljaj Pisma. Vesele se prvom zajedničkom susretu koji će biti 10. studenog 2023. u 19 sati.

Evo nekoliko njihovih dojmova:

Tečaj Kursilja u našoj župi po prvi puta na mene je ostavio veliki trag.
Sama organizacija bila je odlična, na visokom nivou. Velečasni Stjepan Najman unio je u moje biće svojim iscrpnim predavanjima veliki mir. Rektorica Delfina je također sve odlično koordinirala.  Svi sudionici su svojim svjedočanstvima otvorili u meni neki kutak tajni koji do sada nismo izrekli.
Još jače sam upoznala Trojedinoga Boga, produbila se u meni moja vjera i shvatila sam još jasnije smisao života.
Otvorenost prema drugima postala je jača. U razgovorima, filmovima, svuda sam našla sebe, što mi je otvorilo oči da se još više mijenjam, razumijem druge, da budem još susretljivija i spremna se darivati zajednici.
Oduševljena tečajem želja mi je da i u našoj župi zaživi ta divna zajednica.
Hvala svim voditeljima, svim sudionicima i našem župniku koji nam je omogućio da se nešto tako divno održi u našoj župi.
                                  
  Danijela Sabo
 

Osjetila sam milost u svome domu kad sam se vratila kući s Kursilja.
U kući je bila velika radost što sam je osjetila po prvi puta nakon mog odsustva. I inače sam nedostajala, ali ovaj put je to bilo posebno. Ukućani su se radovali zato što sam ovaj put molila za svoju obitelj. Oni su to osjetili nakon mog povratka, znači da je Duh Sveti stigao u kuću i prije moje fizičke prisutnosti.


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika