Od:
Do:

Kursiljisti Varaždinske biskupije proslavili blagdan Obraćenja sv. Pavla, zaštitnika kursilja

Kursiljisti Varaždinske biskupije proslavili blagdan Obraćenja sv. Pavla, zaštitnika kursiljaIVANEC, 25.1.2023.
Na Blagdan obraćenja sv. Pavla, zaštitnika Kursilja - Malog tečaja kršćanstva, u srijedu 25. siječnja 2023. u Župi sv. Marije Magdalene u Ivancu održana je duhovna obnova – ultreja u organizaciji Tajništva Kursilja Varaždinske biskupije. Kursiljisti Ivanca, okolnih župa, ali i drugih dijelova Varaždinske biskupije u velikom broju okupili su se na zajedničko euharistijsko slavlje koje je predvodio ivanečki župnik vlč. Tihomir Kosec, uz koncelebraciju preč. Stjepana Najmana, župnika varaždinske Župe sv. Nikole, biskupa, ujedno i donedavnog duhovnika i ravnatelja Kursilja za Varaždinsku biskupiju te ivanečkog župnog vikara vlč. Krunoslava Sajka.

























U svojoj je homiliji vlč. Sajko približio lik sv. Pavla, Isusova suvremenika, koji je stubokom promijenio svoj život od revnoga kršćanskog progonitelja do gorljiva i do smrti predanog navjestitelja Isusove Radosne vijesti.

Poslije slavlja svete mise uslijedio je duhovni nagovor uz svjedočanstvo s. Tarzicije Medven, redovnice iz reda Klanjateljica Krvi Kristove, koja trenutno svoj poziv i poslanje živi u samostanu na Ivanečkom Vrhovcu. Svojim je dubokim svjedočanstvom potkrijepljenim primjerima susreta s ljudima, nerijetko mučnih i teških ljudskih sudbina, a koje je sretala za vrijeme svoga služenja u Sydneyu u nama dalekoj Australiji, ostavila duboki utisak na okupljene. Posvjedočila je o „velikim i čudesnim dijelima koje je Bog činio kada prizovemo zaštitu Njegove Svete i Predragocjene Krvi“ i istaknula: „Isusova krv ima silnu moć jer to je krv Sina Božjega.“ Svoj nagovor završila je poticajem da svoj život i život svojih dragih predaju zaštiti Predragocjene Krvi Kristove, svakodnevnim predanjem i ufanjem.

Susret je završio zajedničkim druženjem u župnoj pastoralnoj dvorani.


 
Irena Gotal