Od:
Do:

Krštenje sedmog djeteta obitelji Maruševec u Ivancu

Krštenje sedmog djeteta obitelji Maruševec u IvancuIVANEC, 29. 7. 2022.
Osobito je radosno bilo na spomendan sv. Marte, Marije i Lazara u župnoj crkvi sv. Marije Magdalene u Ivancu u petak 29. srpnja 2022. Naime, tijekom večernje svete mise koju je predslavio mons. Josip Mrzljak, varaždinski biskup u miru, po sakramentu krštenja djetetom Božjim postala je malena Marta Maruševec, kći Željka i Maje, inače sedmo dijete u obitelji. Uz prisutnost roditelja i kumova Nikole Šinko i Kristine Karaula Šinko te župljana Župe Ivanec, svetoj misi s krštenjem nazočila su i ostala djeca obitelji Maruševec: Vanja, Dino, Luka, Lovro, Eva i Mila.

U prigodnoj homiliji nadovezujući se na naviješteni Evanđeoski ulomak o sestrama Mariji i Marti željnima utjehe zbog smrti njihova brata Lazara te Isusove objave kako je On uskrsnuće i život, mons. Mrzljak, između ostalog je rekao kako Isus i danas ulazi u naše kuće, u naše obitelji te kako je on prijatelj svake obitelji, a to je poticaj i obitelji Maruševec.

Na kraju misnog slavlja s krštenjem, biskup je izrazio čestitke roditeljima i kumovima malene Marte te im darovao prigodan dar.
 
(MK)


Slika Krštenje sedmog djeteta obitelji Maruševec u Ivancu
Slika Krštenje sedmog djeteta obitelji Maruševec u Ivancu