Od:
Do:

​Krštenje petog djeteta obitelji Seleš u Đurđevcu

​Krštenje petog djeteta obitelji Seleš u ĐurđevcuĐURĐEVAC, 3. 12. 2023.
Misno slavlje na prvu nedjelju Došašća, 3. prosinca, u župi svetog Jurja u Đurđevcu predslavio je varaždinski biskup Bože Radoš, tijekom kojeg je krstio Anđelu, peto dijete u obitelji Ivana i Ivane Seleš.
Uz biskupa su koncelebrirai župnik vlč. Tomislav Leskovar, župni vikar vlč. Josip Špoljarić i i biskupov tajnik vlč. Marko Domiter.
 
U misnom slavlju sudjelovale su starije sestre male Anđele: Katja, Marija, Gabi i Marta zajedno s krsnom kumom Marijom Hanom Blažević, rodbinom i okupljenom župnom zajednicom.
 
Biskup Radoš je povezao ulaznu pjesmu „Zlanih krila“ i stih „anđela si, Bože, k meni poslao“ s radošću što je obitelj Seleš prihvatila dar života te joj šalje malog anđela u obitelj, a koje simbolično i nosi ime Anđela. „Danas smo zapalili prvu svijeću na adventskom vijencu, zapaliti ćemo još jednu svijeću - krsnu svijeću na uskrsnoj svijeći moleći da svjetlo Kristovo rasvjetljuje život male Anđele. Neka sve nas svjetlo Kristovo vodi ovog Došašća do konačnog susreta s njime.“
 
Na kraju misnog slavlja riječi zahvale i čestitke obitelji Seleš uputio je župnik vlč. Tomislav Leskovar, a biskup Radoš udijelio je svečani blagoslov majci, ocu i okupljenom narodu te je uručio obitelji prigodne darove Biskupije.

Tekst i foto: Župa sv. Jurja, Đurđevac


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika