Od:
Do:

Krštenje petog djeteta i proslava pedesete obljetnice braka u Đurđevcu

Krštenje petog djeteta i proslava pedesete obljetnice braka u ĐurđevcuĐURĐEVAC, 24.4.2022.
Umirovljeni biskup mons. Josip Mrzljak u Đurđevcu je na Bijelu nedjelju krstio Tomu peto dijete u obitelji Antonia i Martine Stanešić. Ujedno su djed Stjepan i baka Ljubica proslavili 50-tu obljetnicu braka.

Na početku misnog slavlja riječi pozdrava uputio je vlč. Tomislav Leskovar župnik u Đurđevcu izrazivši dvostruku radost za obitelj Stanešić ali i cijelu župnu zajednicu kao Božju obitelj.

Biskup je povezao nedjeljno evanđelje o „nevjernom“ Tomi s našom vjerom koju smo svi mi primili na krštenju i koju smo pozvani živjeti, ispovijedati i svjedočiti kroz cijeli svoj život. „I danas posebno molimo da mali Toma po uzoru apostola Tome može primati Božju riječ svojim ušima i ispovijedati vjeru na hvalu i slavu Boga Oca.“

U zajedničkom slavlju sudjelovala su ostala djeca obitelji Stanešić: Karol, Pavao, ministrant Emanuel i Mihael te krsni kumovi Gordan i Marija Peradin.

Na kraju euharistijskog slavlja biskup je zazvao i blagoslov na Stjepana i Ljubicu Stanešić, djeda i baku maloga Tome, koji su se vjenčali 23. travnja 1972. godine te su slavili 50-tu obljetnicu braka.
 
 


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika