Od:
Do:

Krizmanički tečaj Kursilja u župi Nedelišće

Krizmanički tečaj Kursilja u župi NedelišćeNEDELIŠĆE, 18. – 19. 2. 2023.
U župi Presvetog Trojstva u Nedelišću ove se godine 18. i 19. veljače prvi put održao dvodenvni tečaj „KURSILJO“ za ovogodišnje krizmanike.Cilj Malog tečaja jest duhovno obnoviti društvo obnovom njegovih pojedinaca. Na osobnoj razini Mali tečaj želi posvijestiti svakom kršćaninu dostojanstvo njegova poziva kojeg je primio krštenjem. Posebno se želi naglasiti kako smo pozvani kršćanstvo živjeti radosno.

Rektor kursilja je bila Petra Hudoletnjak, a svećenik koji je obrađivao svećeničke teme je bio preč. Stjepan Najman. Uz njih dvoje bilo je još devet animatora. Osim predavanja i  svjedočenja vjere, krizmanici su radili u grupama, a bilo je vremena i za igru.

Subotnji program završio je sakramentom svete ispovijedi i euharistijskim klanjanjem, a tečaj je završio nedjeljnom svetom misom koju je predslavio preč. Stjepan Najman, župnik u župi sv. Nikole biskupa u Varaždinu. Čitavo vrijeme uz krizmanike su bili prisutni župnik i župni vikar i mnogi molitelji.

Na kraju tečaja, krizmanicima je predstavljena mogućnost duhovne obnove po uzoru na Kursiljo kao sedmodnevno ljetovanje na Krapnju za vrijeme ljetnih praznika.

Na kraju tečaja krizmanici su iznijeli svoje dojmove o tečaju: „Naučio sam da Boga treba slušati, slijediti i da me Bog voli.“, „Naučila sam kako se na neki način povezati s Bogom. Zanimljiva su mi bila svjedočanstva ljudi i igre, jer smo se na neki način bolje povezali.“, „Naučila sam da je Bog uvijek uz nas, a doživjela sam jedno lijepo iskustvo.“, „Ovaj vikend naučio sam da je bitno svjedočiti svoju vjeru.“

Župa Nedelišće


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika