Od:
Do:

Korizmeno - uskrsna duhovna obnova Zajednice bračnih susreta Sjeverne regije

Korizmeno - uskrsna duhovna obnova Zajednice bračnih susreta Sjeverne regijeIVANEC, 3. 4. 2022.
Korizmeno - uskrsna duhovna obnova bračnih parova i svećenika, članova Hrvatske zajednice bračnih susreta Varaždinske biskupije, održana je u nedjelju 3. travnja 2022. u Ivancu, u Župi sv. Marije Magdalene. Više od četrdeset bračnih parova iz cijele Varaždinske biskupije, okupilo se kako bi uoči najvećeg blagdana Uskrsa, na "vikendaški" način, obnovili sebe, a osobito svoj brak i sakrament svetog reda.

Članovi Zajednice, ovogodišnju obnovu započeli su zajedničkom molitvom. Sve prisutne parove i svećenike srdačno su pozdravili župnik Župe domaćina vlč. Kristijan Stojko, te koordinatori Sjeverne regije HZBS-a Janja i Nikola Kontrec.

Tema duhovne obnove bila je "Bliskost", a vodili su je bračni par iz Zagreba Vesna i Mladen Starčević te vlč. Damir Slamek, župnik župe sv. Josipa iz Novog Virja.

Na temelju Lukinog evanđelja o Dobrom ocu ili Izgubljenom sinu, voditelji su razmišljali o tome kako se tijekom svoga života često ponašamo kao mlađi sin koji odlazi od Oca, kako čeznemo za svojom slobodom. No, često tu slobodu loše iskoristimo. Bog želi da „dođemo k sebi“, donesemo odluke ljubavi. Čovjek ima potrebu za bliskošću, supružnici jedno prema drugome, svećenici prema Gospodinu. Molitva je ona koja nas približava i daje bliskost s Bogom.

Na temelju njihovih primjera i prisutni bračni parovi, iznosili su svoja razmišljanja i iskustva o tome što nas sprječava u tome da smo bliski s voljenom osobom, što možemo učiniti da ta bliskost bude svakodnevna i snažna. Nakon dvosatne duhovne obnove bračni parovi su sudjelovali u pobožnosti križnoga pute te mnogi pristupili sakramentu pomirenja. Svetu misu, koja je počela u 18.15 sati, predvodio je vlč. Damir Slamek, a koncelebrirali su vlč. Kristijan Stojko te đakon Krunoslav Sajko. Godišnja korizmeno - uskrsna obnova završila je zajedničkim druženjem i domjenkom.
 
Aleksandra Lukavečki


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika