Od:
Do:

Korizmeno - uskrsna duhovna obnova Zajednice bračnih susreta Sjeverne regije

Korizmeno - uskrsna duhovna obnova Zajednice bračnih susreta Sjeverne regijeLUDBREG, 19. 3. 2023.
Korizmeno - uskrsna duhovna obnova bračnih parova, redovnica i svećenika, članova Hrvatske zajednice bračnih susreta Varaždinske biskupije, održana je u nedjelju 19. ožujka 2023. u Pastoralnom centru Varaždinske biskupije u Ludbregu. Više od četrdeset bračnih parova iz cijele Varaždinske biskupije, okupilo se kako bi uoči najvećeg blagdana Uskrsa, na "vikendaški" način, obnovili sebe, a osobito svoj brak, redovnički zavjet i sakrament svetog reda.

Članovi Zajednice, ovogodišnju obnovu započeli su zajedničkom pjesmom „Duše sveti dobro došao“. Sve prisutne parove i svećenike srdačno su pozdravili župnik župe domaćina vlč. Kristijan Stojko, te koordinatorica Sjeverne regije HZBS-a Janja Kontrec.

Tema duhovne obnove bila je "Sveti Josip, uzor koji slijedimo u kušnji", a vodili su je bračni par Irena i Miroslav Koštarić iz Koprivnice te vlč. Kristijan Stojko, župnik in solidum Župe Presvetog Trojstva u Ludbregu.

Na temelju Lukinog evanđelja o događaju kada se Isus izgubio u Jeruzalemu, a Marija i Josip su ga pronašli u hramu, voditelji su razmišljali o tome kako nas cijeloga života prate kušnje. Kušnje koje treba prepoznati, kušnje koje nas ojačaju kroz poslanje. Sveti Josip je cijeli život doživljavao kušnje, koje je strpljivo prepoznavao i prihvaćao. Kao „glava obitelji“ odgovorno se brinuo za svoju malu obitelj hrabro kročeći kroz život.

Na temelju primjera velike kušnje obitelji Koštarić kao i vlč. Kristijana, prisutni bračni parovi iznosili su svoja razmišljanja i iskustva o tome kako muževi prihvaćaju svoju ulogu kao „glave obitelji“ te kako žene poštuju svoga muža u toj ulozi. Prepoznaju li kušnje u svome životu i vide li u njima Boga?

Nakon dvosatne duhovne obnove, bračni parovi su sudjelovali u pobožnosti križnoga pute te mnogi pristupili sakramentu pomirenja. Svetu misu, koja je počela u 18.30, predvodio je vlč. Petar Mlakar, lidbreški župnik in solidum. Godišnja korizmeno - uskrsna obnova završila je zajedničkim druženjem i domjenkom.

 
Aleksandra Lukavečki


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika