Od:
Do:

​Korizmeni koncert Zbora mladih Varaždinske biskupije u Prelogu i Varaždinu

​Korizmeni koncert Zbora mladih Varaždinske biskupije u Prelogu i Varaždinu
























PRELOG, VARAŽDIN, 23. i 24. 3. 2024.
Zbor mladih Varaždinske biskupije održao je korizmeni koncert pod nazivom „O pođi, dušo, na Božji put“. Koncert u Prelogu održan je u subotu 23. ožujka u župnoj crkvi sv. Jakoba ap. st., dok je u Varaždinu održan u nedjelju 24. ožujka u katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo.
Mladi su se za koncert pripremali od početka siječnja, a vrijeme koje im je Gospodin dao u protekla dva mjeseca, kako je rekao duhovnik Zbora vlč. Marko Domiter, iskoristili su kako bi publici koja ih je došla slušati prenijeli dio osobnog susreta s Gospodinom. Vlč. Domiter zahvalio je voditelju Zbora Damijanu Turkoviću, katedralnom orguljašu mo. Višeslavu Jaklinu te Uredu za pastoral u medijima Varaždinske biskupije koji je snimao koncert.

„Svima vama koji nas pratite molitvom, lijepom riječju i gestama ljubavi i  dobrote, od srca hvala! Nama je najveća hvala večeras vaša prisutnost. Nek vam Gospodin uzvrati! Vjerujemo da smo jednom maramom, rupcem, ublažili Isusu krvav znaj i prenijeli dašak ljubavi koju je dao za nas. Svima želim blagoslovljen sveti Veliki tjedan. Nek vas Gospodin vodi i prati. Ostavite vremena za pjesmu i molitvu, a osobito za tišinu“, rekao je na kraju koncerta održanog u Varaždinu vlč. Domiter.

Posebno je zahvalio mladima iz Zbora jer u svoje slobodno vrijeme pjevaju Bogu na slavu te im je poručio da i dalje budu ustrajni, da budu na blagoslov svojim obiteljima, župnoj zajednici, biskupiji i drugim mladima.

Zadovoljstvo nakon koncerta nije krio ni voditelj Zbora Damijan Turković. „Na licima svih zboraša vidio sam želju, žar i vjeru u to što rade. I to mi je najveći ponos“, istaknuo je Turković. Dojmove nakon koncerta podijelili su i posjetitelji kojima je ovaj koncert, s repertoarom od 16 pjesama i kratkim nagovorom između pojedinih pjesama, bio poput korizmene duhovne obnove.
 
Branimir Gubić


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika