Od:
Do:

Korizmena duhovna obnova vjeroučitelja i odgojiteljica u vjeri Varaždinske biskupije

Korizmena duhovna obnova vjeroučitelja i odgojiteljica u vjeri Varaždinske biskupijeVARAŽDIN, 23. 3. 2024.
Korizmenu duhovnu obnovu za vjeroučitelje u osnovnim i srednjim školama te odgojiteljice u vjeri u predškolskim ustanovama na području Varaždinske biskupije predvodio je vlč. Višeslav Foretić, župni vikar u Župi sv. Nikole Tavelića u Kustošiji.

Vlč. Foretić u svojem je promišljanju nad evanđeoskim tekstom (Iv 11,45-56) progovorio o zajedništvu i povjerenju, odnosno o važnosti potpore koju pružamo jedni drugima, kako molitvene tako i praktične, sa svrhom da Ljubav bude vidljiva u našem konkretnom ovozemaljskom djelovanju, tzv. hodočašću života. Vlč. Foretić istaknuo je kako je važno znati se zaustaviti i zadržati, odmoriti se, jednostavno biti s Isusom kako bismo imali snagu širiti i darovati ljubav drugima u našem poslanju.
Nakon sakramenta ispovijedi kojem su vjeroučitelji mogli pristupiti, slijedilo je misno slavlje koje je predvodio varaždinski biskup Bože Radoš uz koncelebraciju preč. Damjana Korena, predstojnika Katehetskog ureda, preč. Marija Kopjara i vlč. Višeslava Foretića, predvoditelja korizmene duhovne obnove.

Promišljajući nad liturgijskim tekstovima biskup Radoš u svojoj je homiliji progovorio o jedinstvu koje se ostvaruje po Isusu Kristu, a koji je došao među nas da nam bude poveznica s nebeskim Ocem, odnosno pomirnica za naše grijehe. Tu odvojenost/sebičnost koja je u nama, koja nas razdvaja - ističe biskup - Krist uništava svojom smrću i daruje nam novi život. On umire iz ljubavi za nas, a jedino nas Ljubav može povezati u jedno.

Na kraju misnoga slavlja preč. Damjan Koren, predstojnik Katehetskog ureda, svima je zahvalio uz poticaj da s primljenim mislima i duhovno obogaćeni proživimo Veliki tjedan.


 
Robert Ivančan,
tajnik Katehetskog ureda
 

 


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika