Od:
Do:

Koncertom duhovne glazbe "Kod Grgura" započela je tradicionalna duhovska devetnica u Varaždinu

Koncertom duhovne glazbe "Kod Grgura" započela je tradicionalna duhovska devetnica u VaraždinuVARAŽDIN, 27. 5. 2022.
Već petu godinu za redom Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije na čelu s predstojnikom vlč. Tihomirom Kosecom, organizira duhovsku devetnicu - nekoliko događaja u danima uoči proslave svetkovine Duhova.

I ovogodišnja duhovska devetnica, koja traje od 27. svibnja do 4. lipnja započela je koncertom duhovne glazbe "Kod Grgura" na kojem su, između ostalih, nastupili i poznati izvođači s hrvatske duhovne glazbene scene: Marija Husar Rimac, sestre Halužan, Roko Bunčić, vlč. Tihomir Kosec i suradnici, Martina Sabljak, i Tihana Vučić.

Svake godine ovaj koncert ima i onu humanitarnu notu te se uvijek prikupljaju dobrovoljni prilozi u humanitarne svrhe. Ove godine, prikupljeni prilozi donirat će se Hrvatskom Caritasu, akciji "Pomoć za Ukrajinu".

Marija Husar Rimac po prvi je puta nastupila na duhovskom koncertu „Kod Grgura“ i zasigurno najviše razveselila one najmlađe, koji su imali priliku zajedno s njom pjevati na pozornici.

Duhovska devetnica u organizaciji ureda za pastoral mladih nastavit će se u utorak 31. svibnja duhovnom obnovom u varaždinskoj katedrali. Duhovnu obnovu na temu "Krist chat - najbolji način za dijeliti život!" predvodit će pavlin fr. Mate Kolak s početkom u 20 sati.

Preostale događaje ovogodišnje duhovske devetnice pročitajte na poveznici ovdje.
 
Iva Kuzmić


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika