Od:
Do:

Koncert svih župnih zborova Župe Nedelišće povodom blagdana sv. Cecilije

Koncert svih župnih zborova Župe Nedelišće povodom blagdana sv. CecilijeNEDELIŠĆE, 19. 11. 2022.

U župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Nedelišću održan je koncert svih župnih zborova župe Nedelišće u subotu 19. studenog 2022. Koncert je započeo službom Riječi koju je predvodio župnik Ivan Herceg. Pozdravio je sve prisutne te zamolio zagovor sv. Cecilije. Kroz program ovog koncerta vodila je vjeroučiteljica Kristina Kobal.

Nastupilo je ukupno 5 zborova izvevši 14 pjesama: zbor iz Slakovca pod vodstvom Marijane Delost otpjevao je Jer Gospodin je moja snaga te Ostani s nama. Zatim zbor iz Dunjkovca kojeg vodi  orguljaš  Franjo Cimerman otpjevao Krist na žalu i Napustiti nas može (U tvome srcu ima). Zbor „Serafini“ iz Pušćina vodi orguljašica Jelena Grubić, a na ovom koncertu su im se pridružili i Sara na gitari te Lovro na trubi. Izveli su pjesme Sidro, Pjesmu Spasenja te Mesija. Župni mješoviti zbor iz Nedelišća, pod vodstvom orguljaša Vladimira Mihaljevića otpjevali su Tebe Poem i Dajte mi sladak pjev. Posljednji je nastupio Župni dječji zbor iz Nedelišća kojeg vodi Iva Novak. Ona ujedno svira gitaru, a u instrumentalnom sastavu zbora su još Marko Lepoglavec na klarinetu te gitaristi Lucija Martinović i Robert Oreški. Oni su izveli pjesme Pretvorba, Volim te i Mi pensamiento

Naposljetku, župnik Herceg je još jednom svima zahvalio, a koncert je završio zajedničkom izvedbom izvođača i publike pjesme Velik si.

Nakon koncerta svi su se okupili na prigodnom druženju u župnoj dvorani.
 

IZVOR: Župa Nedelišće
FOTOGRAFIJE: Miroslav Horvat



Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika