Od:
Do:

Koncert nagrađenih zborova „Uršuline zvjezdice“ i učenika Katoličke osnovne škole svete Uršule u Varaždinu

Koncert nagrađenih zborova „Uršuline zvjezdice“ i  učenika Katoličke osnovne škole svete Uršule u VaraždinuVARAŽDIN, 8.6.2022.
Koncertom školskih zborova mlađeg i starijeg uzrasta „Uršuline zvjezdice“ koji je u travnju osvojio prvo mjesto na 21. Smotri glazbenog stvaralaštva Varaždinske županije te u svibnju prvo mjesto na 62. glazbenim svečanostima hrvatske mladeži, učenici su svoj uspješni repertoar predstavili i svojim roditeljima, učiteljima, sestrama uršulinkama i drugim okupljenim vjernicima u srijedu 8. lipnja u 19 sati u uršulinskoj crkvi u Varaždinu.

„Ovo je svakako jedan poseban koncert za nas jer je dobri Gospodin naše zajedništvo i zajedničko zalaganje nagradio velikim uspjesima. Ovaj koncert je bio zahvala dragom Bogu i svim dobrim ljudima koji su nas pratili. Ujedno je ovo bi i oproštajni koncert od naših osmaša jer prva generacija učenika Katoličke osnovne škole svete Uršule završava svoj angažman u zboru“, rekao je voditelj zbora maestro Višeslav Jaklin.

Uz nastup zborskog pjevanja učenici su se predstavili i svojim glazbenim talentima koje usavršavaju u Glazbenoj školi u Varaždinu.

„Gospodin se danas proslavio u talentima naših učenika. Ja sam zaista počašćen i Bogu zahvalan da mogu biti dio njihovog rasta“, zaključio je maestro Jaklin.

Koncert je bio posebno emotivan i dojmljiv za roditelje i obitelji zboraša i izvođača. Majka Sanja Malbašić posebno je istaknula ponos što se u Katoličkoj osnovnoj školi svete Uršule nastavlja važna tradicija glazbenog odgoja kojemu su uršulinke kroz povijest davale značajnu pažnju.

„Ovaj današnji koncert je baš poseban jer je bio tako iskren. Djeca su nastupala čistog srca, bez neke računice, to nije nikakav profesionalni ambijent, pa evo baš ta njihova iskrenost i njihova nevinost je učinila ovaj događaj tako lijepim i dojmljivim“, rekao je otac Ivan Malbašić.

Anita Treščec


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika