Od:
Do:

Kolekta vjernika Varaždinske biskupije za stradale u potresu

Kolekta vjernika Varaždinske biskupije za stradale u potresuVARAŽDIN, 10.1.2021.
Milostinja nedjelje Krštenja Gospodnjega u čitavoj Varaždinskoj biskupiji po odredbi varaždinskog biskupa Bože Radoša namjenjena je Caritasu Sisačke biskupije za sve stradalnike potresa u Petrinji, Glini, Sisku i okolici.

Biskup je odmah nakon potresa uputio svoje pismo svećenicima i vjernicima Varaždinske biskupije te ih pozvao da se na nacionalni Dan žalosti, 2. siječnja 2021. godine, ujedine u postu i molitvi za sve stradale i poginule u potresu. „Vjernike taj dan potaknite na osobnu i zajedničku molitvu, i u obiteljima i u našim Crkvama, podsjetivši ih da vlastito odricanje ima smisla samo ukoliko je iz ljubavi prema Bogu usmjereno prema drugima. Potaknite ih pri tom i da ono skromno čega će se taj dan postom odreći usmjere za pomoć žrtvama potresa, jer: "Tko ima dobra ovoga svijeta i vidi brata svoga u potrebi pa zatvori pred njim srce – kako ljubav Božja ostaje u njemu?” (1 Iv 3,17)." stoji u Pismu.

„Svi smo mi pozvani da svoju kršćansku ljubav i solidarnost posvjedočimo ne samo današnjom milostinjom nego i svih ovih dana i slijedećih tjedana i mjeseci. Da imamo i uha i sluha i srca za one koji su u nevolji, koji imaju manje od nas pa da im sa svojim, makar skromnim darom, priskočimo u pomoć. To će biti znak da smo dobro shvatili što to znači biti Isusov učenik, što to znači biti kršten. Po ljubavi ćemo biti prepoznati u svijetu da smo Isusovi." – potaknuo je i pozvao vjernike na solidarnost preč. Josip Koprek, kanonik Stolnog kaptola na kraju euharistijskog slavlja blagdana Krštenja Gospodnjega u varaždinskoj katedrali koje je bilo izravno prenošeno putem VTV televizije, Youtube kanala Varaždinske biskupije i Facebook stranice I bit ćete mi svjedoci.

Anita Treščec