Od:
Do:

Kanonska vizitacija Župe sv. Nikole biskupa u Koprivnici

Kanonska vizitacija Župe sv. Nikole biskupa u KoprivniciKOPRIVNICA, 16.4.2024.
Varaždinski biskup Bože Radoš, zajedno sa svojim tajnikom Markom Domiterom, u kanonskoj je vizitaciji, u utorak 16. travnja, pohodio župu sv. Nikole biskupa u Koprivnici.

Biskupa Božu i njegova tajnika Marka dočekao je župnik Tomislav Petrić kod kapele Sedam žalosti B. D. Marije, gdje je i započeo kanonski pohod župe. Dočeku su prisustvovale obitelji Miloš i Ferenčak koje vode brigu oko kapelice. Nakon kratkog razgleda kapele i molitve, krenulo se u Srednjoškolski centar, gdje su Biskupa dočekali ravnatelj Srednje škole gosp. Mario Latin i gosp. Saša Seretin u ime ravnatelja Obrtničke škole, gosp. Zlatka Martića. Nakon ugodnog razgovora i druženja s vjeroučiteljima i ostalim profesorima, biskup Bože je razgledao Centar kompetentnosti.

Nakon Srednjoškolskog centra biskup Bože je pohodio samostan časnih sestara Kćeri Božje Ljubavi i vrtić sv. Josipa koji one vode. U vrtiću su ga dočekala vesela dječica koja su radost susreta izrazila pjesmom, zagrljajem i mnogim pitanjima.

U popodnevnim satima pohod se nastavio posjetom domu umirovljenika Baka Ilona, gdje se biskup susreo s osobljem doma, ali i korisnicima koji su ga dočekali ispunjeni radošću i pjesmom. Nakon izrečene dobrodošlice koju su nam uputili gosp. Geza Kosi Horvat u ime ravnateljice doma gđe. Jelene Kosi i gđa. Štefica Strah u ime korisnika doma, biskup Bože je prigodnim riječima ohrabrio korisnike, ali i djelatnike doma, te ih sve zajedno pozvao da s ljubavlju i međusobnim poštovanjem podržavaju jedni druge i koriste ovo milosno vrijeme koje im je od Boga dano za rast u vjeri i međusobnoj ljubavi.

Nakon pohoda doma, biskup Bože se susreo sa župnim vijećima, čitačima, molitvenim zajednicama i članovima zborova.

Pohod župi završio je slavljem svete mise u 19 h koju je biskup predslavio zajedno s domaćim župnikom Tomislavom, tajnikom Markom i umirovljenim svećenikom vlč. Josipom Jagarčecom, koji pastoralno djeluje u župi. Na misi je đakonirao trajni đakon Miljenko Flajs. Misu su pjesmom animirala sva tri župna zbora. U svojoj nadahnutoj propovijedi biskup Bože je potaknuo sve nas, a osobito krizmanike i prvopričesnike da se ugledamo na mučenika Stjepana koji je spremno posvjedočio za vjeru, potičući i nas da se ne bojimo svaki u svojem okruženju biti Isusovi svjedoci. Jer Isus nikoga ne zaboravlja, pa ni one koji su se udaljili od njega poput Savla, koji je u susretu s njime postao Pavao, odnosno od progonitelja vjere postao je najvećim navjestiteljem vjere. Na kraju mise zahvalu u ime župne zajednice uputila je studentica teologije Lea Miloš.

Izvor: Župa sv. Nikole biskupa Koprivnica


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika