Od:
Do:

IN MEMORIAM: Zahvala za dar suradnje i prijateljstva povodom smrti s. Karoline Miljak!

IN MEMORIAM: Zahvala za dar suradnje i prijateljstva povodom smrti s. Karoline Miljak!VARAŽDIN, 9.1.2022.
Tajnica Odbora za pastoral Roma HBK i članica Družbe Klanjateljica Krvi Kristove s. Karolina Miljak, ASC umrla je u 72. godini života i 52. redovničkih zavjeta u nedjelju 9. siječnja u zagrebačkoj bolnici od posljedica zaraze koronavirusom. Od s. Karoline dirljivim su se riječima oprostili djelatnici i suradnici u biskupijskom pastoralu Roma čije riječi prenosimo u nastavku:

„Ljubav vjeruje!“

U ranojutarnjim satima ove nedjelje, na  blagdan Krštenja Gospodinova, zatekla nas je tužna vijest o smrti poštovane i drage naše s. Karoline Miljak, tajnice Odbora Hrvatske biskupske konferencije za pastoral Roma i naše dugogodišnje pratiteljice i suradnice u aktivnostima vezanim za biskupijski pastoral Roma.

Zahvalni smo dragom Bogu za svaki proživljeni životni i pastoralni trenutak s našom s. Karolinom koja nas je istinski s radošću i velikim strpljenjem i upornošću bodrila u raznim situacijama na terenu u radu s romskim zajednicama diljem naše biskupije.

S. Karolina, u našim kolektivnim uspomenama, biti će zapamćena kao časna sestra koja je imala neiscrpnu radnu energiju i obilje kršćanske sućuti i ljubavi prema svakom čovjeku kojega je susretala. Nama njezinim bliskim suradnicima, danas jače nego ikada, odzvanja u srcu misao s kojom je često započinjala određene radne susrete, a u kojoj je sažeta i pedagogija Božje ljubavi prema svakom čovjeku: „Najlakše je odustati od čovjeka. Prijatelji ne činimo to nego se zauzimajmo jedni za druge u svim prilikama života!“

Molimo Gospodina da joj On bude vječna nagrada za svu dobrotu kojom je prožela naše živote. Ostat će trajno prisutna u našim srcima i u našem daljnjem radu.
 
 
Kristina Čačić i suradnici u biskupijskom pastoralu Roma


Slika
Slika
Slika
Slika