Od:
Do:

Imenovan novi Odbor Kursilja Varaždinske biskupije

Imenovan novi Odbor Kursilja Varaždinske biskupijeVARAŽDIN, 1. 3. 2023.
U župi Sv. Nikole u Varaždinu, u srijedu 1. ožujka 2023. održan je sastanak biskupijskog Kursilja Varaždinske biskupije, uz prisustvo biskupa Bože Radoša, koji je tom prilikom potvrdio izmjenu Statuta i imenovao odgovorne osobe u novom Odboru Kursilja.

Nakon blagoslova i uvodne riječi vlč. Stjepana Najmana, mons. Radoš potpisao je novi statut Kursilja, kojeg je odobrila Hrvatska biskupska konferencija. Pritom je biskup naglasio kako je smisao Kursilja da evanđelje povezuje sve kršćane kroz nagovore svećenika i svjedočanstva vjernika laika. Zahvalio je svim dosadašnjim suradnicima Kursilja Varaždinske biskupije i, na mandat od tri godine imenovao nove članove Odbora: vlč. Petar Mlakar, ravnatelj i duhovnik, zatim g. Dražen Krtanjek, rektor; gđa Ivana Cahun, tajnica; gđa  Nikolina Mlakar, rizničarka te  g. Zdravko Kutnjak, gđa Silvija Čavlek, gđa. Ana Bunić, gđa. Petra Hudoletnjak, članovi.

Dosadašnji tajnik g. Branko Galinec, novom vodstvu je uručio svu arhivsku dokumentaciju dosadašnjeg predanog rada i služenja zajednici Kursiljo, a telefonskim putem svim okupljenima obratio se i osnivač Kursiljo zajednice u Hrvatskoj vlč. Andrija Vrane. On je također čestitao novom Odboru na imenovanju, zauzetosti i spremnosti svakog suradnika da  kršćani u svojoj Crkvi, kroz svjedočanstva laika i njihov rad u Kursilju, dožive živog Isusa.  Vlč. Vrane je i zahvalio biskupu Radošu što je potvrdio novi Odbor na čelu s vlč. Mlakarom.

Rektor Dražen Krtanjek ukratko je predstavio sve članove novog Odbora i svima poželio plodonosan rad Kursiljo zajednice.

Na kraju se svima okupljenima obratio i novoimenovani ravnatelj i duhovnik vlč. Mlakar, koji je radosno prihvatio odgovornu ulogu u Kursiljo zajednici te naglasio kako će se i dalje nastaviti međusobna suradnja svih dosadašnjih  članova Odbora s novim članovima razmjenjujući dugogodišnje iskustvo za dobrobit rada Kursiljo zajednice.

Uz blagoslov biskupa Radoša, susret je završio u ugodnom druženju svih sudionika.

 
Tekst: Ivana Cahun
Fotografije: Silvija Čavlek i Ana Bunić
 
 
 
 
 


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika