Od:
Do:

Ikona Kraljice franjevačke obitelji u Marijinu svetištu u Molvama

Ikona Kraljice franjevačke obitelji u Marijinu svetištu u MolvamaMOLVE, 15. i 16. 1. 2022.
Ikona Kraljice Franjevačke obitelji na svojem hodočasničkom put po Hrvatskoj zaustavila se u nedjelju 15. siječnja 2023. u Molvama gdje ju dočekalo Bratstvo Franjevačkog svjetovnog reda. Sveto misno slavlje u 18 sati predslavio je o. Zdravko Tuba, gvardijan i čuvar svetišta, a u molitvi krunice i klanjanju pred Presvetim oltarskim sakramentom okupljeni su zahvalili Gospodinu na daru Majke Marije, naše zagovornice i Kraljice. Svoje molitve usmjerili toga dana za nova duhovna zvanja po zagovoru sv. Franje, sv. Klare i sv. Elizabete Ugarske čije slike su uz sliku Kraljice franjevačke obitelji.

„Počašćeni smo što smo uime Marijina svetišta u Molvama i Bratstva Franjevačkog svjetovnog reda dionici te smo s radošću prihvatili sudjelovati u hodočašću Ikone Kraljice franjevačke obitelji. Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u duhovnom molitvenom programu i molimo našu nebesku Majku da u današnjem svijetu možemo svjedočiti Kristovo evanđelje po primjeru sv. Franje.“ poručuju iz župe Molve.

U ponedjeljak 16. siječnja Ikona je bila i u crkvi Srca Isusova u Repašu gdje su se vjernici okupljeni u euharistijskom slavlju koje je predslavio o. Miroslav Štuban, duhovni asistent FSR-a, i molitvi pred Ikonom stavili pod zaštitu Marije Kraljice te joj preporučili potrebe svojih obitelji. S Ikonom su posjetili i starije i bolesne u župi.

U našoj Domovini se već nekoliko mjeseci nalazi ikona Kraljice Franjevačke obitelji, nastala 2018. u Litvi, ususret 3. europskom kongresu Franjevačkoga svjetovnog reda (OFS -a) i Frame. Ikona je posvećena 17. ožujka 2018. te je započela svoje hodočašće po europskim bratstvima OFS-a i Frame. Ikona Kraljice franjevačke obitelji pripada tipu ikona Majke Božje milosti. Uz prikaz Marije s Djetetom Isusom, na njoj se nalaze i relikvije sv. Franje, sv. Klare i sv. Elizabete Ugarske. Nakana je hodočašćem ove ikone molitveno povezati Franjevačku obitelj u cijeloj Europi pod Majčinom zaštitom.
 


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika