Od:
Do:

Igra: „Mali korak – velika radost“ može poslužiti i kao adventski kalendar

Igra: „Mali korak – velika radost“ može poslužiti i kao adventski kalendarZAGREB, 19.11.2021.

Uoči Svjetskog dana djeteta koji se obilježava 20. studenoga, Papinska misijska djela skreću pozornost na jedno veliko djelo koje je osnovano prije 178 godina – „Djelo svetog djetinjstva“ koje se već godinama obilježava 6. siječnja, na svetkovinu Bogojavljenja.

Ovogodišnja novost je vesela igra: „Mali korak – velika radost“ kojom se želi potaknuti djecu na međusobno druženje i obitelji na osmišljeno zajedništvo tijekom čitave godine. 

Igra se može naručiti po simboličnoj cijeni na email: missio.croatia@misije.hr ili tel. 01/5635-055, a sav prikupljeni prihod namijenjen je za pomoć djeci u misijama.

Igra je jednostavna i predviđena za korištenje tijekom cijele godine, ali kreirana je tako da se može koristiti i kao adventski kalendar tijekom došašća za poticaj na djela ljubavi u obitelji, školi, župi, svijetu…

Igra je najvažnija dječja aktivnost. Međutim, umjesto u igri, djeca u mnogim krajevima svijeta žive bez osnovnih uvjeta za život, prisiljavana na teški fizički rad, prepuštena ulici u predgrađima velegradova, izložena kriminalu ili prisiljavana sudjelovati u ratnim operacijama (osobito u afričkim zemljama). Uz to društvene igre polako padaju u zaborav jer djeca su danas previše okupirana raznim elektroničkim napravama i previše vremena provode pred ekranom. Kako bi podsjetili na važnost igranja društvenih igara, PMD poziva djecu i odrasle na igru i druženje jer kroz igru djeca najviše uče, veseliti se ali i gubiti te igrom razvijaju i kreativnost, komunikaciju i ono najvažnije, druže se i zabavljaju u dobrom društvu.

Mali korak – velika radost“ igra je kojom se želi djeci pokazati da se prava radost otkriva iznutra i da nitko nije premalen da bi činio velike stvari. Iskrenom molitvom i dobrim djelom koje se učini od srca, događaju se velike stvari. Osim toga, svaki trud donosi malu pobjedu, a prvi je jednako dostojan poštovanja kao i posljednji. 

Ne zaboravimo da djecu oblikujemo mi odrasli svojim primjerom. Stoga je naše duhovno, ali i materijalno djelovanje model uz koji djeca odrastaju i odgajaju se za odgovorne ljude, osjetljive za one koji su u potrebi, poručuju iz Papinskih misijskih djela. 

„Što god učiniste jednom od ove moje najmanje braće, meni učiniste!“ (Mt 25, 45)

Aktivnosti Nacionalnoga misijskog ureda mogu se pratiti na Facebook stranici: https://www.facebook.com/missioHR