Od:
Do:

Hodočašće Ivanečke župe sv. Marije Magdalene u Rim i Asiz

Hodočašće Ivanečke župe sv. Marije Magdalene u Rim i AsizIVANEC / RIM / ASIZ, 18. - 22.4.2022.
Ivanečki župljani 18.4. uputili su se u Rim u organizaciji putničke agencije Smisao života. Posjetili smo Kalistove katakombe u kojima su ležali mnogi kršćanski mučenici još od 3. stoljeća, a među njima i sv. Cecilija, četiri patrijarhalne bazilike: bazilika sv. Pavla izvan zidina, Lateranska bazilika, bazilika sv. Petra i sv. Marija Velika. Također smo prisustvovali redovitom susretu s papom Franjom, Udienza Generale, na Trgu sv. Petra i klečeći prošli Svete Stube kojima je Isus išao pred Pilata na suđenje. Posjetili smo mnoge druge crkve, bazilike, kapelice i znamenitosti grada Rima od kojih svaku krasi neko drugo značenje i povijesna priča koju je s nama rado podijelio naš dragi vodič Mijo.

Zadnji dan proveli smo u Asizu, gradu sv. Franje. Cijeli grad krasi zelenilo, drvo masline i rozo bijeli kamen. Tamo smo posjetili baziliku sv. Marije od Anđela u kojoj se nalazi kapelica Porciunkula - simbol Božjeg milosrđa i praštanja. Zadnja na popisu bila je bazilika sv. Franje gdje se nalazi i njegov grob.

Ni jedan nam dan, naravno, nije bio potpun ukoliko nismo slavili svetu misu. Tako smo prvi dan bili u kapelici sv. Tarzicija, zatim su nas ugostili u zavodu sv. Jeronima gdje je misu predvodio vlč. Josip Horvat, treći dan u zavodu Germanikum and Hungarikum svetu misu predvodio je vlč. Nikola Tomašević, a posljednji dan i cjelokupno putovanje završili smo misom u kapeli sv. Klare u Asizu.

Na putu kući, kao i tokom ostalog slobodnog vremena, nije nam nedostajalo snage niti atmosfere. Raspjevani, veseli i ispunjeni Božjom milošću vratili smo se kući. Od srca smo zahvalni, najprije Bogu, a zatim i agenciji na ovom predivnom putovanju. 
Leonarda Inkret


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika