Od:
Do:

Godišnjica smrti preč. Zvonimira Rabuzina, župnika u Knegincu

Godišnjica smrti preč. Zvonimira Rabuzina, župnika u KnegincuKNEGINEC, 3. 9. 2023.
U nedjelju 3. rujna ove godine, na svim misama kao okupljena zajednica vjernika Župe sv. Magdalene u Knegincu molila je za dušu njihova pokojnog župnika Zvonimira Rabuzina, koji je iznenada preminuo prije 23. godine, 2. rujna 2000. u pedeset prvoj godini života u Rijeci, na hodočašću župljana na Trsat. Župnikom u Knegincu bio je sedamnaest godina.

Sadašnji župnik Ivica Puškadija biranim riječima posvjestio je značenje  brige župnika Rabuzina za povjereno stado kako u duhovnom tako i u matrijalnom obliku. Djela koja su ostala nakon njega, njegovom zauzetošću i dobrotom župljana: izgradnja Pastoralnog centra Bl. Alojzija Stepinca koji je danas njihova crkva, gradnja kapele Sv. Križa u Lužanu Biškupečkom, obnova župne crkve, sanacija zgrada, kapela na dobro su i ponos svim župljanima.

U večernjim satima župljani su pohodili posljednje počivalište župnika Rabuzina u Oštricama, gdje su svi prisutni položili cvijeće i svijeće, okitili grobni humak te molitvom dobrom Bogu preporučili dušu požrtvovnog župnika, moleći mir i pokoj duši.
 
Po završetku, okupljeni župljani zajedno sa župnikom Puškadijom uputili su se u župnu crkvu sv. Fabijana i Sebastija, gdje ih je srdačno dočekao tamošnji župnik Mihael Čavlek, domaći sin kneginečke župe.

Upoznali su povijest Župe u Oštricama, crkve te duhovno bogatsvo Župe: svećenička i redovnička zvanja.


Slika
Slika
Slika
Slika